Τρίτη , 29 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΟΥ Ρεθύμνου για φορολαίλαπα, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, φοιτητική σίτιση και στέγαση

Συγκεντρώθηκαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία Ρεθύμνου για να προλάβουν τα χειρότερα. Όπως εκτιμούν οι διαμαρτυρόμενοι, με βάση τα νέα νομοθετήματα, όχι μόνο στο εξής πια οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά, αλλά και για ποσά οφειλών στο δημόσιο, μόλις 500 ευρώ! Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και φοιτητές που τόνισαν την αδυναμία της ελληνικής οικογένειας να στηρίξει τη νεολαία στις σπουδές της.

Ανυπεράσπιστοι στη μνημονιακή φορολαίλαπα αισθάνονται οι εργαζόμενοι που βλέπουν το πενιχρό τους εισόδημα να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες μέρες και τους ίδιους ανήμπορους να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος. Απέκλεισαν συμβολικά την εφορία Ρέθυμνου και μοίρασαν ενημερωτικά της κατάστασης φυλλάδια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

Εργαζόμενοι και φοιτητές απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο της ΔΟΥ ΡΕθύμνου, με τους φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση να περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες διαβίωσης φοιτητών που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους στο Ρέθυμνο, σύμφωνα και με την φοιτήτρια ψυχολογίας, Μαρία Καραβαγγέλη που θεωρεί ότι οι αιτήσεις για δωρεάν σίτιση και στέγαση στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, είναι πολλαπλάσιες της φέρουσας ικανότητας των υπαρχουσών υποδομών.

Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδικάτου οικοδόμων Ρεθύμνου, είναι η μετατροπή των πλειστηριασμών σε ηλεκτρονικούς, σύμφωνα με τις επιταγές των θεσμών, που σε συνδυασμό με τις κατασχέσεις για οφειλές ακόμη και μόλις 500 ευρώ στο δημόσιο, είναι η χαριστική βολή σε πολίτες που παραπαίουν εδώ και χρόνια, οικονομικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *