“Διαφορετική η νέα χάραξη του ΒΟΑΚ” – Ανακοινώσεις και για αεροδρόμιο Καστελίου

Με κριτική κατά ορισμένων στελεχών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που σε αρκετές περιπτώσεις παραπληροφορούν τους Κρητικούς για ένα τόσο μεγάλο έργο όπως είναι ο ΒΟΑΚ, ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας πτέρυγας του αεροδρομίου «Καζαντζάκης» ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης. «Είναι απορίας άξιο πως τα στελέχη του ΟΑΚ οριζόνται ως εκπρόσωποι της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μίλησε για τα οδικά έργα στην Κρήτη, υπογραμμίζοντας για τον ΒΟΑΚ ότι η νέα χάραξη θα είναι διαφορετική. «Δεν θα γκρεμίσουμε τη μισή Κρήτη για το νέο ΒΟΑΚ» είπε χαρακτηριστικά. Ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, με νέα επίσκεψη του στην Κρήτη, θα καταθέσει τη μελέτη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, τέλος Μαΐου θα δημοπρατηθούν οι δυο νέοι κόμβοι στην Αγία Πελαγία κι ένας ακόμη κόμβος στο Πολυτεχνείο, στα Χανιά, στη μνήμη των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν εκεί.

Για τα αεροδρόμια

«Είναι αυτονόητο ότι χρειάζεται μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, επισημαίνοντας πως «Ο,τι και να κάνουμε στο υπαρχον αεροδρόμιο δεν επαρκεί».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις επεσήμανε «Σεβόμαστε οποιαδηποτε ομαδα έχει διαφορετική πρόταση».
Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, η κυβέρνηση είναι «συνεπής στις δεσμεύσεις της» ενώ για το θέμα των αποζημιώσεων τόνισε: «Οι αποζημιώσεις ορίζονται απο τα δικαστήρια. Πρέπει όμως να μπούμε σε μια άλλη λογική για τις αποζημιώσεις, πέρα από τη γη και για τις αγροτικές – οικονομικές δραστηριότητες των κατοίκων».

Στην επόμενη επίσκεψή του, μέσα στο Μάιο, – όπως είπε – θα συζητηθεί σε συνεννόηση με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να εξεταστεί το τι μέλλει γεννέσθαι με το «Ν. Καζαντζάκης».

Συναντήσεις με κατοίκους του Καστελίου

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» πολίτες και μέλη των τοπικών φορέων και Συλλόγων της περιοχής του Καστελίου, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν και συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Ευαγγελισμού και των Ρουσσοχωρίων, εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους για το έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ενώ αναφέρθηκαν ειδικά στο θέμα των απαλλοτριώσεων, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία του Υπουργού.

Ο Υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους των κατοίκων, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να τους δώσει να αντιληφθουν πως κανείς δεν πρόκειται να ζημιωθεί από το έργο αυτό, το οποίο θα έχει αντίθετα πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους, αλλά και την Κρήτη γενικότερα. Τόνισε μάλιστα πως έχουν δίκιο στο θέμα των απαλλοτριώσεων και των κοινωνικών επιπτώσεων.

Δεσμεύτηκε πως θα λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει την αδικία και να βοηθήσει τους κατοίκους που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, σε περίπτωση που ισχύσουν όσα έχουν αποφασιστεί ως σήμερα, για τις απαλλοτριώσεις των χωραφιών, στα οποία θα γίνει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Δείτε επίσης!

Σητεία – Να τελειώσουν ΒΟΑΚ και ΝΟΑΚ για να στηριχθεί το αεροδρόμιο

Με εργαζομένους στο χώρο του τουρισμού, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων, σωματείων, του …

Ρέθυμνο – Εργασίες καθαρισμού στο οδικό δίκτυο

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι εκτελείται το έργο με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize