Τελευταία Νέα

Διαδικτυακά κόβει την πίτα του ο σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής “Το Αρκάδι”

Η κοπή της πίττας του Αγ. Βασιλείου του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις  5 το απόγευμα.   Η σύνδεση  θα πραγματοποιηθεί πατώντας στο  https://sylrethatt.gr/kopi-pitas-2021/.

Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κος Ευγένιος συνεπικουρούμενος από τον καθηγούμενο της Ι. Μονής Πρέβελη Αρχιμ. π. Ιάκωβο και τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Πνεύματος Κισσού Αρχιμ. π.  Βαρθολομαίο σε απευθείας σύνδεση από το Ρέθυμνο.

Η συμμετοχή των άνω προσκεκλημένων  σηματοδοτεί και την έναρξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων  του συλλόγου για την επέτειο των 200 ετών από την απελευθέρωση 1821, δηλ. το τρίπτυχο  των Ι.  Μονών  Αρκάδι – Πρέβελη – ΑΓ. Πνεύμα Κισσού  υπο τον τίτλο «Φλεγόμενες  και μη κατακαιόμενες»  και 80 έτη από την Μάχη της Κρήτης.

Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι  ο Ρεθύμνιος καπετάνιος Απόστολος Αποστολάκης ,λογω των εξαιρετικών χειρισμών του για την ασφαλή μεταφορά 260 ατόμων με  covid19  του πλοίου Ελ. Βενιζέλος της ΑΝΕΚ τον Φεβρουάριο 2020.

Κάλαντα και τραγούδια της Κρήτης θα εκτελέσουν η Ειρήνη Δερέμπεη  (θιαμπιολι) και ο Κάρολος Κουκλάκης (μπουλγαρί).

Όσοι επιθυμείτε να  συμμετάσχετε στην κλήρωση για τα γούρια, θα πρέπει να πιστώσετε την ετήσια συνδρομή σας  ποσού 5€ στο λογαριασμό του συλλόγου (GR 881721 260005126 093987731  – Τράπεζα Πειραιώς) μέχρι την Παρασκευή 29-01-2021.

Τα γούρια είναι προσφορά της καθηγ. χαρακτικής κας Ελένη Τζιφάκη, μέλους του Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize