Τελευταία Νέα

Δεύτερος άνθρωπος θεραπεύεται από τον ιό HIV

Ένας άντρας στο Λονδίνο γίνεται η δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση παγκοσμίως θεραπείας του ιού HIV.

Τρία χρόνια μετά τη λήψη βλαστοκυττάρων μυελού των οστών από δότη ο οποίος έχει μια σπάνια γενετική μετάλλαξη που αντιστέκεται στον ιό HIV, οι λεπτομερείς εξετάσεις του δεν εμφανίζουν πουθενά ίχνη από τον ιό. Ο “Ασθενής του Λονδίνου” όπως ονομάστηκε η περίπτωσή του, έρχεται μετά τον “Ασθενή του Βερολίνου”, τον Αμερικανό Timothy Brown ο οποίος ακολούθησε παρόμοια θεραπεία στη Γερμανία το 2007 και έως τώρα δεν έχει εμφανίσει σημάδια του ιού.

Ο επικεφαλής της ομάδας θεραπείας του Ασθενή του Λονδίνου, Ravindra Gupta, δήλωσε πως δεν υπάρχει μετρήσιμη ποσότητα  του ιού και πως δεν μπορεί να ανιχνευθεί. Χαρακτήρισε τον ασθενή “λειτουργικά θεραπευμένο” και σε “ύφεση” αλλά τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως θεραπεύτηκε πλήρως.

Καταφέρνοντας την ύφεση σε δεύτερο ασθενή χρησιμοποιώντας παρόμοια τακτική, αποδείξαμε πως ο Ασθενής του Βερολίνου δεν ήταν ανωμαλία και πως ήταν πραγματικά η προσέγγιση της θεραπείας που εξάλειψε τον HIV σε αυτούς τους δύο ανθρώπους.

Δείτε επίσης!

Κορονοϊός – Αγωνία για τους πέντε μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού που εμφάνισαν συμπτώματα

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα υποβληθούν οι πέντε από τους μαθητές …

Κορονοϊός – Με πτήση charter επιστρέφουν από Λονδίνο οι 100 μαθητές του Κολεγίου Αθηνών

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Πτήση charter οργανώνει το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize