Τρίτη , 29 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Δέκα χρόνια στον Αλέξανδρο Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη

Ποινή κάθειρξης δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη – Στην αρχική της κατάθεση τον είχε κατηγορήσει για επίθεση, ωστόσο, σήμερα (13.02.2018) έκανε λόγο για ατύχημα – Το αιματηρό περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι των αδελφών Φαρμάκη στο Παλαιό Φάληρο

Ποινής κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο. Στον επιχειρηματία αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.
Καταιγιστικός ο εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, κάνοντας λόγο στην αγόρευση του για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων.

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της.

Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. 3,5 χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσο είχε κει και ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ότι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πως πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους» επισήμανε.
Τι υποστήριξαν οι μάρτυρες και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αλλά και στο σύνολό τους οι μάρτυρες έκαναν λόγο για «πείσμα» της Γωγώς Φαρμάκη εκείνη την εποχή, καθώς «καταστράφηκαν οι σπουδές της» και παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας εξαιτίας των προηγούμενων καταθέσεων που έκαναν λόγο για πρόθεση του επιχειρηματία να τη σκοτώσει, επέμειναν στη εκδοχή του ατυχήματος.

Ο επιχειρηματίας, που πλέον είναι φίλος με την παθούσα, αρνήθηκε την κατηγορία στην απολογία του κάνοντας λόγο για ατύχημα και ρίχνοντας τα «βέλη» του στον δικηγόρο που είχε η Γωγώ Φαρμάκη εκείνη την περίοδο. «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.
Γωγώ Φαρμάκη: Όλα όσα είπε στο δικαστήριο

Νωρίτερα την εκδοχή του ατυχήματος υποστήριξε και η ίδια η Γωγώ Φαρμάκη, λέγοντας πως στο παρελθόν ήταν θυμωμένη με τον επιχειρηματία κι είχε «κακούς συμβούλους» με την έδρα να της υποβάλει αλλεπάλληλες ερωτήσεις.

Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά…

Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά… αν ήθελε να με βλάψει θα με χτυπούσε στο κεφάλι.

Π: Στέλνατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;

Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλάψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.

Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;

Μ: Υπήρχε ένταση με την Όλγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.

Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;

Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.

Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;

Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγώσω.

Εις: Στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε αλλά.

Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.

Εις: Ναι, αλλά για να μας δώσετε άλλη εκδοχή πρέπει να μας πείτε τι προηγήθηκε!

Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Είχα ένα δικηγόρο…

Εις: Αφήστε το δικηγόρο! Κάθε φορά θα ίδια λένε όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.

Μ: Για αυτό είμαι εδώ χωρίς δικηγόρο.
Ο εκνευρισμός της έδρας με τον πατέρα της Γωγώς Φαρμάκη

Στην υπόθεση κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, γείτονες, ένας φίλος της Γωγώς Φαρμάκη αλλά και ο πατέρας της Παντελής, με τον τελευταίο να έχει έντονο διάλογο με την έδρα. «Εγώ ήμουν στο Αγρίνιο. Δεν ξέρω τίποτα. ρώτησα την Όλγα όταν ήρθα Αθήνα. Μου είπε ότι ήταν ατύχημα», ανέφερε προκαλώντας την αντίδραση της Προέδρου.

Π: Καλά δε ρωτήσατε πως έγινε;

Μ: Αφού μου είπε ατύχημα!

Π: Καλά δεν αναρωτηθήκατε;

Μ: Αφού ούτε αυτή ήξερε.

Π: Κινδύνεψε να πεθάνει το παιδί σας το έχετε καταλάβει αυτό;

Μ: Εγώ χαίρομαι που είναι υγιής.

Π: Έχετε πει αλλά..

Μ: Είχα κακούς συμβούλους. Εγώ χαίρομαι που το παιδί μου είναι καλά.

Π: Χαροπάλευε το παιδί σας. Δε σας έμοιαζε να μάθετε;

Μ: Αφού μου είπαν ότι ήταν ατύχημα

Εισαγγελέας: Είπατε προανακριτικά ότι σας είπε η Γωγώ «με πυροβόλησε».

Μ: Ό,τι κατέθεσα έγινε μετά από μεγάλη πίεση του δικηγόρου. Ήταν οι κακοί σύμβουλοι. Οι συγγενείς μου και άλλοι.

Εις: Όχι, θα τα πούμε όλα. Ποιοι σύμβουλοι; Ονόματα!

Μ: Δεν ξέρω. Μου λέγανε τι να καταθέσω. Μου είπαν να μη πω για ατύχημα.

Σε εκείνο το σημείο πετάχτηκε η Γωγώ Φαρμάκη από το ακροατήριο και φώναξε «ό,τι του λέγαμε εμείς έλεγε!», με τον εισαγγελέα να απαντά: «Να έχετε περισσότερο σεβασμό στο δικαστήριο! Αν νομίζετε ότι επειδή είστε παθούσα θα ανεχτούμε καταστάσεις κάνετε λάθος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *