Τελευταία Νέα

Comeback! O Mιχάλης Σάλλας μπαίνει ως στρατηγικός επενδυτής στην Παγκρήτια Τράπεζα

Ως στρατηγικός επενδυτής θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης συνεταιριστικής τράπεζας της χώρας, της Παγκρήτιας Τράπεζας, ο Μιχάλης Σάλλας, επίτιμος πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Στο συμφωνητικό που υπογράφηκε την Τρίτη εκφράζεται ρητά η επιθυμία του να συμμετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων.

Κάπως έτσι, επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα που, νωρίτερα την ίδια ημέρα, έκαναν λόγο για προσπάθειες ενίσχυσης της παρουσίας των συνεταιριστικών τραπεζών, αποκλείοντας το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων.

«Γνωρίζω την Παγκρήτια Τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο κ. Σάλλας μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τη διοίκηση της τράπεζας. «Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης», πρόσθεσε ο τραπεζίτης ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο. «Έχω εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της»,  κατέληξε.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Σάλλας παραιτήθηκε από την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς και αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, του οποίου υπήρξε δημιουργός και πρόεδρος για 25 χρόνια. «Χρειάζονται οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την τράπεζα στη νέα εποχή», είχε εξηγήσει τότε.

Η διοίκηση της Παγκρήτιας καλωσόρισε την απόφασή του να συμμετέχει ως στρατηγικός επενδυτής αναφέροντας ότι αυτό θα ενισχύσει και θα θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας. Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας. Στόχος και των δύο πλευρών είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί -με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU)- μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2017.

Η Παγκρήτια Τράπεζα

Η Παγκρήτια Τράπεζα είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με πάνω από 80.000 συνεταιριστές-μέλη, με δανειοδοτήσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ (το 85% του συνόλου των δανείων είναι προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις)  και με καταθέσεις ύψους 1 δισ. ευρώ. Η τράπεζα διαθέτει δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με 47 καταστήματα στην Κρήτη ενώ έχει παρουσία -συνολικά επτά καταστήματα- και στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Μήλο.

Η Παγκρήτια Τράπεζα διαθέτει σημαντικά μερίδια αγοράς στην Κρήτη. Με βάση τις καταθέσεις έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο ειδικότερα. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.

Δείτε επίσης!

Κορονοϊός – Στους 287 οι νεκροί στη χώρα μας – Δύο θύματα μέσα σε λίγες ώρες

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις που αυξάνουν την πιθανότητα νοσηλείας σε ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19 / …

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας

Με φορείς στην Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: AP Στη Θεσσαλονίκη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize