Τελευταία Νέα

Click away – Viral η γυναίκα που δοκιμάζει παπούτσια στο πεζοδρόμιο- “Aπαγορεύεται” προειδοποιεί ο Γεωργιάδης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες, Κυριακή, μία φωτογραφία, από κατάστημα της Ερμού, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της μεθόδου click away στα καταστήματα.

Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους καταναλωτές, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Στη φωτογραφία, η οποία έχει γίνει viral, βλέπουμε μία γυναίκα να… δοκιμάζει παπούτσια, στον πεζόδρομο έξω από το κατάστημα.

Σημειώνεται πως το σύστημα του click away κύλησε ομαλά κατά την πρώτη ημέρα της εφαρμογής του, αφού δεν σχηματίσθηκαν ουρές και δεν υπήρξε συνωστισμός έξω από τα καταστηματα, παρόλο που στην Ερμού η κίνηση ήταν σχετικά αυξημένη.

Δείτε τη φωτογραφία:

Click away: Viral η γυναίκα που δοκιμάζει παπούτσια στο πεζοδρόμιο- "Aπαγορεύεται" προειδοποιεί ο Γεωργιάδης

“Είναι παράνομο”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

“Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα…”, έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής για μανικιούρ- “Θα είχαμε 1.000 νεκρούς την ημέρα αν ανοίγαμε χωρίς click away”

Αναφορικά με τις υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως θα υπάρξουν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αν άνοιγαν κανονικά τα καταστήματα θα είχαμε 1.000 νεκρούς την ημέρα“, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά την έναρξη της μεθόδου click away στην αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά τη συνομιλία του σήμερα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων κανένας δεν είπε “εμένα δεν με νοιάζει, ας ανοίξουμε και ας έχουμε 1.00 νεκρούς την ημέρα”.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως θα υπάρξουν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, ενώ, όπως τόνισε, “έχει παρατηρηθεί πως αυτού του είδους οι υπηρεσίες παρέχονται παράνομα σε σπίτια, οπότε είναι πιο επικίνδυνο και δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται όταν είναι ανοιχτά τα κέντρα αισθητικής”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, η πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος click away πήγε αρκετά καλά και έγιναν χιλιάδες παραγγελίες με αυτό τον τρόπο. Στις μεγάλες αλυσίδες περίπου το 40% των νέων παραγγελιών που θα παραδίδονταν με ταχυμεταφορά θα τα παραλάβουν οι καταναλωτές με click away.

Άρα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο στόχος που ήταν η αποφόρτιση των εταιριών ταχυμεταφοράς φαίνεται πως επιτυγχάνεται.

Ανοίγουν και τα κέντρα αισθητικής για μανικιούρ- "Θα είχαμε 1.000 νεκρούς την ημέρα αν ανοίγαμε χωρίς click away"

Πώς λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα – Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

“Ανέβασαν ρολά” σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00. Επιπλέον, από σήμερα ανοίγουν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πώς λειτουργεί από σήμερα η αγορά:

1. Το click away επιτρέπεται για όλα τα προϊόντα και για όλα τα καταστήματα αρκεί να έχουν είσοδο σε εξωτερικό δρόμο. Θα επικοινωνήσετε με το κατάστημα ή θα ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του για το πώς ακριβώς εφαρμόζει στην πράξη το μέτρο. Δεν είναι η διαδικασία κοινή για όλους. Το σίγουρο είναι ότι ως καταναλωτής θα έχετε στη διάθεσή σας μια ώρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού για να πάτε και μία ώρα μετά το ραντεβού για να γυρίσετε. Θα πρέπει να έχετε στείλει SMS στο 13033 (το νούμερο 2) και να έχετε μαζί σας το χαρτί της παραγγελίας κατά την επίσκεψη στο κατάστημα.

2. Μεγάλο ζήτημα ανακύπτει με τις πωλήσεις παιχνιδιών. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων έχουν ήδη γονατίσει από τις πρώτες ημέρες της ιδιότυπης καραντίνας ενώ ο leader του χώρου (τα jumbo) ενημέρωσαν το κοινό ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα click away. Άλλη μεγάλη αλυσίδα, ο Μουστάκας, ενώ ξεκίνησε να εφαρμόζει το μέτρο, χθες σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες προκειμένου να εκκαθαρίσει τις αγορές σε εκκρεμότητα.

3. Τα supermarket επιτρέπεται να πουλάνε παιχνίδια μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας ή με τη μέθοδο του click away. Δεν επιτρέπεται να τα διαθέτουν απευθείας από το ταμείο. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που απαγορεύτηκαν προ ημερών (ρούχα, οικιακά σκεύη, παπούτσια κλπ.

4. Τα καταστήματα οπτικών δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που δούλευαν μέχρι σήμερα: με ραντεβού.

5. Τα κομμωτήρια επίσης λειτουργούν από σήμερα αποκλειστικά με ραντεβού. Μόνο για μαλλιά όμως και όχι για νύχια καθώς οι ΚΑΔ που ενσωματώνει η υπουργική απόφαση αναφέρονται μόνο στα κουρέματα και στα χτενίσματα.

CLICK AWAY

6. Τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν μόνο αν το βιβλίο είναι το αποκλειστικό είδος που διαθέτουν στην αγορά. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η είσοδος σε πολυκαταστήματα που μεταξύ άλλων πωλούν και βιβλία. Η είσοδος γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες: αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικό, μάσκα κλπ.

7. Τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με click away γιατί η είσοδος των καταστημάτων είναι σε εσωτερικό και όχι εξωτερικό χώρο.

8. Οι πωλήσεις με τιμολόγιο επιτρέπονται από σήμερα μόνο εφόσον το είδος αφορά στην οικοδομή. Απαγορεύεται η είσοδος επαγγελματιών σε καταστήματα με υπολογιστές, βιβλία, ηλεκτρικά είδη κλπ.

CLICK AWAY

Τα μέτρα για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ

Βιβλιοπωλεία

– Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις προϋποθέσεις:
α) Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
β) Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
γ) Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
δ) Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Κομμωτήρια

– Η λειτουργικά των κομμωτηρίων αφορά: στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03
και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
– Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
– Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
– Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
– Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
– Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

CLICK AWAY

ΚΤΕΟ

Για τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/ΚΑΔ 71.20.14.00 προβλέπεται ότι:
– Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
– Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
– Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα άτομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize