Τελευταία Νέα

Χωρίς καθαριστές από αύριο οι Αρχαιολογικοί χώροι – Χάνουν τη δουλειά τους 12 άτομα στην Κρήτη

Μια ακόμη παρενέργεια της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου που γνωμοδότησε πρόσφατα πως θα πρέπει να απολυθούν άμεσα όσοι συμβασιούχοι παραμένουν στις θέσεις τους πέραν της σύμβασης χρόνου που αρχικά υπέγραψαν, φέρνει σε αδιέξοδο τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας που μένουν χωρίς καθαριστές στην καρδιά της τουριστικής σεζόν !

Έτσι άμεσα θα πρέπει να σταματήσουν – αύριο κιόλας- οι συμβασιούχοι καθαρισμού και οι υπηρεσίες αναζητούν εμβαλωματικές λύσεις για να μη γεμίσουν σκουπίδια οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί που αποτελούν πόλο έλξης για τους εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που έχουν κατακλύσει φέτος τη χώρα μας.

Συνολικά για όλη τη χώρα χάνουν τη δουλειά τους 123 άτομα, ενώ στην Κρήτη σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται συνολικά 12 εργαζόμενοι σε Κνωσσό, Αρχαιολογικό Μουσείο, Φαιστό και Γόρτυνα.

Μιλώντας στο cretalive.gr, η Έφορος Αρχαιοτήτων Βασιλική Συθιακάκη, αναγνώρισε το πρόβλημα και μας αποκάλυψε πως αναζητεί λύσεις για την αντιμετώπιση του.
«Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα όπως οι δήμοι να επαναπροκυρήξουμε τις θέσεις εργασίας καθώς δεν έχουμε ίδιους πόρους. Περιμένουμε οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτισμού κεντρικά για το πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ωστόσο αναζητούμε λύσεις γιατί οι συμβασιούχοι ειναι στον αέρα και ειναι πια ευθύνη των κατά τόπους προϊσταμένων να βρουν λύση».
«Το πιθανότερο ειναι με άλλους εργαζόμενους από άλλες ειδικότητες να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, όπως Εργατοτεχνίτες που υπηρετούν σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους και αναγκαστικά με τη νέα σαιζόν να προκηρύξουμε τις θέσεις που έχουμε ανάγκη».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κάλεσμα στην πρώτη συνάντηση της πρωτοβουλίας εργαζομένων στις τέχνες

Τετάρτη 20/5 Iώρα 17:00, στο υπαίθριο θέατρο του Ευληγιά (πευκάκια) Ρέθυμνο Κρήτης – Η Πρωτοβουλία …

Ρέθυμνο – “Να μην τολμήσουν να φέρουν εργολαβικά δουλεμπορικά συνεργεία στα σχολεία”

Στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων που ξεπερνάει σήμερα τους 9.500 εργαζόμενους παραμένει στο καθεστώς των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize