Τελευταία Νέα

Χανιά – Υποτονική τουριστική κίνηση για τα Χριστούγεννα

Περιορισμένη είναι η τουριστική κίνηση στα Χανιά για τις ημέρες των Χριστουγέννων καθώς οι περισσότεροι, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, επιλέγουν χειμερινούς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, η οικονομική στενότητα εξακολουθεί να ταλανίζει την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών με συνέπεια όσοι επιλέγουν να μετακινηθούν για τις γιορτές στην Κρήτη να φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών ή φίλων ή να καταφεύγουν σε φθηνές λύσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.

«Είναι σφικτά τα πράγματα φέτος. Υποτονικά πολύ», σημείωσε, μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα”, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης.

Όπως ανέφερε, τις ημέρες των Χριστουγέννων οι επισκέπτες που έρχονται παραδοσιακά στα Χανιά είναι Έλληνες, πολλοί από τους οποίους συνδυάζουν τις διακοπές τους με την επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς στους οποίους και συχνά φιλοξενούνται.

Υποτονική τουριστική κίνηση για τα Χριστούγεννα στα Χανιά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων Γιάννης Κουκουράκης

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Κουκουράκης, φέτος η κίνηση μοιάζει πιο πεσμένη συγκριτικά με άλλα χρόνια. «Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο οικονομικό. Αυτό παρατηρούμε. Είναι κουμπωμένος ο κόσμος. Ας ελπίσουμε ότι την άλλη εβδομάδα θα είναι λίγο καλύτερα», είπε καταλήγοντας ο κ. Κουκουράκης.

Παρόμοια είναι η εικόνα για την τουριστική κίνηση που μας περιέγραψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Χανίων Γιώργος Μαραθάκης.

Υποτονική τουριστική κίνηση για τα Χριστούγεννα στα Χανιά

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ν. Χανίων Γιώργος Μαραθάκης

«Ο περισσότερος κόσμος αναζητά φθηνές λύσεις για τη διαμονή του. Είτε στο σπίτι κάποιου συγγενή, φίλου ή γνωστού είτε σε κάποιο σπίτι που νοικιάζεται μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb κ.λπ.», τόνισε σχετικά και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει η δυναμική που υπήρχε άλλα χρόνια. Κι αυτό οφείλεται κυρίως στο οικονομικό».

Ο κ. Μαραθάκης επεσήμανε, ωστόσο, ότι τα Χανιά δεν ήταν ποτέ χριστουγεννιάτικος – χειμερινός προορισμός.

«Στα Χανιά δεν ήμασταν ποτέ όπως τα Καλάβρυτα, η Αράχωβα και άλλες περιοχές, που είναι κατεξοχήν χειμερινοί προορισμοί, με χιονοδρομικά κέντρα κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι ο λόγος που η κίνηση είναι περιορισμένη είναι κυρίως το οικονομικό. Δεν βλέπω κάτι άλλο», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Μαραθάκης.

Σε ό,τι αφορά στα ξενοδοχεία τις ημέρες των Χριστουγέννων, παραδοσιακά παρατηρείται μια κίνηση στα ξενοδοχεία που βρίσκονται εντός της πόλης.

Υποτονική τουριστική κίνηση για τα Χριστούγεννα στα Χανιά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων Μανώλης Γιαννούλης πρόκειται για ταξιδιώτες που έρχονται στα Χανιά από άλλες -κατά κύριο λόγο- περιοχές της Κρήτης.

«Δεν παρατηρούμε τίποτα το ιδιαίτερο φέτος. Όπως κάθε χρόνο, υπάρχει μια κίνηση από κάποιο κόσμο που κινείται εντός Κρήτης», τόνισε ο κ. Γιαννούλης και πρόσθεσε ότι οι ημέρες αυτές ανήκουν τουριστικά στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Δείτε επίσης!

Πέντε δισ. έχασε ο τουρισμός λόγω “lockdown” – Στο μηδέν οι εισπράξεις

Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα από τον Τουρισμό, με τις απώλειες να …

Σητεία – Γέφυρα με την Ρουμανία για την τουριστική της προβολή

Τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος από την Ρουμανία στην Σητεία, διερεύνησαν σε πρώτη φάση, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize