Τελευταία Νέα

Χανιά – Ξεριζώνουν και τα δέντρα στον προμαχώνα Mocenigo

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στον προμαχώνα Mocenigo στην Πύλη της Άμμου στο Κουμ Καπί, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδα από συνεργεία του Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεπατώνονται τα αλμυρίκια και λοιπά δέντρα που υπήρχαν στο σημείο, ώστε να αναδειχθεί με περαιτέρω εργασίες (αναδόμηση εσωτερικής τοιχοποιίας, αποκατάσταση αρμολόγησης) το ιστορικό μνημείο που είχε παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια από τις δημοτικές αρχές της πόλης καταλήγοντας μέχρι και… χώρος πάρκινγκ.

Όπως είχε επισημάνει και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «με τη θετική αποδοχή του αιτήματος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και τη συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με προσοχή και σεβασμό στην ιστορία του μνημείου, τα έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξη του προμαχώνα βρίσκονται σε εξέλιξη. Έπειτα από χρόνια, το εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης μας, λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει.»

Παράλληλα με τις εργασίες στο εσωτερικό, πραγματοποιούνται και ενέργειες στήριξης του προμαχώνα, αφού κάθε χειμώνα υφίσταται την «μανία» των κυμάτων.

 

 

Δείτε επίσης!

Το νου σας στην παγίδα! – Μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης

Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές, λόγω …

Άγιος Νικόλαος – Κλάδεμα δέντρων στην περιοχή του Καλού Χωριού

Η Κοινότητα Καλού Χωριού ανακοινώνει ότι θα προβεί στο κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *