Χανιά – Βραβείο στον πολίτη που έσωσε τουρίστα από πνιγμό

Τον Βασίλη Πατελάκη από τα Χανιά που πριν από δύο χρόνια έσωσε έναν Βρετανό τουρίστα που πνίγηκε καθώς απολάμβανε το φαγητό του στο παλιό λιμάνι, βράβευσε ο διεθνής οργανισμός παροχής πρώτων βοηθειών.

Το βίντεο με τον Βασίλη Πατελάκη να προσπαθεί να σώσει έναν θαμώνα εστιατορίου του παλιού λιμανιού των Χανίων από βέβαιο πνιγμό, έκαναν πριν από δύο χρόνια το γύρο του διαδικτύου, συγκινώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κάπως έτσι οι εικόνες με τη σωτήρια παρέμβαση του Βασίλη Πετελάκη έφτασαν μέχρι τον διεθνή οργανισμό παροχής βοήθειας 112 που τον ξεχώρισε ως έναν καθημερινό ήρωα. «Κάθε χρόνο, βλέπουμε ήρωες σε όλο τον κόσμο να ξεπερνούν το αναμενόμενο για να βοηθήσουν τους άλλους».

Μάλιστα η βράβευση επρόκειτο να γίνει πέρυσι τον Απρίλιο στη Ρίγα της Λετωνίας, ωστόσο λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά.

Ο Βασίλης Πατελάκης αισθάνεται αν μην τι άλλο χαρούμενος που πράττοντας το αυτονόητο έσωσε μια ζωή, περνώντας το μήνυμα πως η γνώση πρώτων βοηθειών δεν θα πρέπει να είναι προαιρετική.

Ο νεαρός σερβιτόρος από τα Χανιά που έμαθε τη μέθοδο χέμλιγκ μέσα από το διαδίκτυο, έγινε παράδειγμα για κάθε ευσυνείδητο πολίτη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.