Τελευταία Νέα

Χανιά: Βιωματικό εργαστήριο για το τραγούδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

«Η Λέξη και η Νότα, βιωματικό εργαστήριο για το τραγούδι με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, Την Τρίτη 11 Ιουλίου στο στούντιο Όξω Νού.

Τι είναι ήχος, τι στίχος, τι μουσική και τι τραγούδι; Γιατί η παράδοση είναι συνώνυμη της εξέλιξης; Ποιες οι συγγένειες και ποιες οι αποστάσεις μεταξύ τραγουδιού και λόγιας μουσικής; Πεθαίνει η ποίηση όταν τραγουδιέται; Γιατί ψέλνουμε στις κοινές προσευχές ενώ μιλάμε στις κατ’ ιδίαν; Τι είναι σύγχρονο, τι άχρονο, τι διαχρονικό και τι χάσιμο χρόνου; Πόσοι αιώνες χωράνε σε τρία λεπτά;

Στο εργαστήριο αυτό, θα ασχοληθούμε κυρίως με το τραγούδι. Θα ψάξουμε να βρούμε από πού πηγάζει, ποιες διαδρομές ακολουθεί και πού εκβάλλει. Θα μιλήσουμε για τα προφανή και τα άπιαστα στοιχεία που το αποτελούν, για τον τρόπο που μας κατακλύζει, για το πώς λειτουργεί ή δεν λειτουργεί γύρω και μέσα μας. Θα ξεχωρίσουμε το ύφος από τον χαρακτήρα. Θα σταθούμε σε θέματα δημιουργίας αλλά και ερμηνείας.

Η συνάντηση αυτή μπορεί να ενδιαφέρει όσους ασχολούνται με τον στίχο, τη μουσική και το τραγούδι, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, γράφοντας, παίζοντας, τραγουδώντας ή ακούγοντας, ανεξάρτητα από το μουσικό είδος που αγαπά ή υπηρετεί ο καθένας. Στον περιορισμένο χρόνο, ελπίζω πως το ουσιαστικότερο κομμάτι της συνεύρεσής μας θα προκύψει μέσα από τη συζήτηση και τη μοιρασιά.

Το εργαστήριο είναι ανοικτό για όλους.

Info:
Τρίτη 11 Ιουλιου
Ωρες 14.00 – 18.00
Κοστος 35 ευρώ
εγγραφές 6972694294

Απαραίτητη η τηλεφωνική εγγραφή.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Βαγγέλης Γιακουμάκης – Πασχαλίδης και Νταλάρας τραγουδούν για το παιδί που η ψυχή του δεν άντεξε τις πληγές των ανθρώπων

Με μουσική «ντύθηκε» το ποίημα του Μάνου Ελευθερίου, με τίτλο «Στη Χώρα των Αθώων», το …

Ρέθυμνο – Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα τραγουδιού στο Μαδέρι

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ (ΚΔΗΦΑΜΕΑ) του Συλλόγου Αγάπη περίμεναν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize