Τελευταία Νέα

Χανιά – Βασίλης Διγαλάκης – Το ένα σχολείο στην Κίσαμο θα είναι έτοιμο σε τρία χρόνια

Σύσκεψη σχετικά με τα θέματα των Λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη, το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Κισσάμου.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, σε τρία χρόνια από τώρα, θα είναι έτοιμο το ένα από τα δυο σχολικά συγκροτήματα για να στεγαστεί το ένα από τα δύο σχολεία της Κισσάμου μετά τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα από το πρόσφατο σεισμό.

Όπως είπε ο κ. Διγαλάκης, τα χρήματα θα εξοικονομηθούν από το τρέχον πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Για το δεύτερο σχολικό συγκρότημα σχεδιάζεται προγραμματισμός για να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027.

Για το διάστημα που θα μεσολαβήσει προκρίνεται η τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών.

Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες αίθουσες γίνεται προσπάθεια μέσω προγραμμάτων κοινωνικής εταιρικής ευθύνης να γίνει η προμήθειά τους το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο.

Για τις προκατασκευσμένες αίθουσες, όπως ειπώθηκε, έχουν βρεθεί οι κατάλληλοι χώροι για την τοποθέτησή τους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αιθουσών, τα δυο σχολεία θα στεγαστούν στα κτίρια των δύο Γυμνασίων της περιοχής.

Για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις ειπώθηκε πως θα πρέπει να γίνει σχετική αίτηση από τον δήμο Κισσάμου προκειμένου να μοριοδοτηθούν οι μαθητές στο πλαίσιο της πρόβλεψης για μαθητές περιοχών με αντικειμενικές δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μαρία Λιονή – “Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, υπομονή και επιμονή και η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και εποικοδομητική για όλους, έστω και με αντίξοες συνθήκες”

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρίας Λιονή για την έναρξη της σχολικής Χρονιάς Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα …

Ποια σχολεία δεν ανοίγουν αύριο λόγω κορονοϊού – Αναλυτικά οι περιοχές

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου όμως όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize