Χανιά – Τρεις μαθήτριες κατέκτησαν τη πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Generation Next»

Με επιτυχία και πληθώρα πρωτοποριακών ιδεών ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, που ανέδειξε ως μεγάλη νικήτρια μία ομάδα τριών μαθητριών από τα Χανιά.

Οι μαθήτριες από το 6ο Γυμνάσιο Χανιών, Ιωάννα Μαργαριτάκη, Ζωή Μαρινάκη και Αλεξία Μπιτσαξή ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο του STEM, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr, εμπνεύστηκαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Τίτου Σμυρνάκη, ένα «έξυπνο» γάντι.

Το «Sign language glove», είναι μία smart συσκευή, που αναγνωρίζει την αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας και διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ατόμων που δεν γνωρίζουν τη νοηματική και ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

Αυτό το «έξυπνο» γάντι, στο οποίο είναι τοποθετημένοι αισθητήρες, αναγνωρίζει τις κινήσεις των δαχτύλων των ατόμων που μιλούν τη νοηματική και τις «μεταφράζει» σε γράμματα, που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού μέσω Bluetooth.

Οι νικήτριες επιστράτευσαν όλη τη δημιουργικότητά τους, εμπνευσμένες από την επαφή τους με συνομήλικο, κωφό άτομο, και έδωσαν λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Έτσι, απέδειξαν  έμπρακτα ότι η STEM εκπαίδευση και οι εκθετικές τεχνολογίες μπορούν να δώσουν τη δύναμη στη νέα γενιά να προτείνει λύσεις για την ισότιμη συμμετοχή όλων στην ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος.

Συγχαρητήρια από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Συγχαρητήρια στις τρεις μαθήτριες απεύθυνε με μήνυμά τους ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, όπως επίσης και στον καθηγητή τους, κ. Τίτο Σμυρνάκη, ο οποίος καθοδήγησε το ερευνητικό τους πρότζεκτ, καθώς και στους γονείς των κοριτσιών, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους καθ’όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Η «επόμενη γενιά», επισημάνει ο Αντιπεριφερειάρχης, μέσα από τέτοιες επιστημονικές-τεχνολογικές κατακτήσεις και καινοτόμες ανακαλύψεις, εμποτισμένες με κοινωνική ευαισθησία, μας δίνει ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Το μήνυμα ότι τα παιδιά μας, μέσα από κοινή προσπάθεια και γόνιμες συνεργασίες, θα διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία, όπου οι ίσες ευκαιρίες δεν θα είναι πια ζητούμενο αλλά επίτευγμα.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Κρητικόπουλα μαθαίνουν νοηματική για να «μιλούν» με την Ευαγγελία

Το συγκινητικό και αισιόδοξο βίντεο από το Δημοτικό Σχολείο Εμπρόσνερου Συγκίνηση αλλά και αισιοδοξία προκαλεί …

Ρέθυμνο – Το Πολυτεχνείο όπως το είδαν τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ατσιποπούλου

Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό  οι ταλαντούχοι μαθητές και μαθήτριες. Τα πιο θετικά σχόλια απέσπασαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize