Τελευταία Νέα

Χανιά – Το Λύκειο τους έχει μόνο έναν καθηγητή! «Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού»

Μόνο μάθημα δεν γίνεται στο Γενικό Λύκειο της Χώρας Σφακίων, αφού το σχολείο είναι ξεχασμένο από όλους και έχει μόλις έναν (!) καθηγητή.

Ο συγκεκριμένος φιλόλογος μοιράζει όσο μπορεί τις ώρες που βρίσκεται στο σχολείο στις τάξεις, όμως οι μαθητές των άλλων κατευθύνσεων είναι αναγκασμένοι να στηρίζονται στο Δημοτικό ή σε ιδιωτικά φροντιστήρια για το διάβασμά τους, ενώ άλλα έχουν αλλάξει και σχολείο.

Έτσι, μαθητές του Λυκείου πήραν την πρωτοβουλία να κοινοποιήσουν τα παράπονά τους, σε μία προσπάθεια να ενδιαφερθεί κάποιος για το πρόβλημά τους, ώστε να αποκτήσουν ξανά ευκαιρία στην μάθηση και την εκπαίδευση.

Αναλυτικά:

«Εμείς, οι μαθητές του Λυκείου Χώρας Σφακίων, με λύπη διαπιστώνουμε ότι το σχολείο μας την φετινή χρονιά αντιμετωπίζει μεγάλες δυσλειτουργίες. Γενικότερα, το σχολείο κάθε χρονιά αργεί να στελεχωθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό. Για αυτόν τον λόγο είναι συχνή η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος των παιδιών.

Ωστόσο, το πρόβλημα αυτήν την χρονιά έχει επεκταθεί. Το σχολείο δυσλειτουργεί, καθώς υπάρχει μόνο ένας καθηγητής, ο οποίος αναγκαστικά διδάσκει μόνο μια ώρα σε κάθε τάξη.

Έτσι, οι κατευθύνσεις της Β’ και Γ’ λυκείου δεν καλύπτονται επαρκώς. Συνεπώς, το σχολείο στηρίζεται αποκλειστικά στο Δημοτικό Φροντιστήριο του Δήμου.

Η λύση βέβαια, δεν είναι η κατάληψη, που οι μαθητές προηγούμενων χρόνων έκαναν, καθώς δεν φέρνει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η δευτεροβάθμια αδιαφορεί για τα προβλήματα και το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χάνουμε και την μια ώρα μαθήματος.

Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να είμαστε απομακρυσμένη περιοχή και να μην έχουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχουν άλλοι νέοι στην ηλικία μας, όμως έχουμε όνειρα και δικαίωμα σε μια σωστή παρεχόμενη μόρφωση, που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε ως άνθρωποι, αλλά και σαν κοινωνία.

Θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού και ότι όλοι έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες αν θέλουμε να μιλάμε για δημόσιο σχολείο. Πιστεύουμε, ότι με αυτό το άρθρο θα ευαισθητοποιηθούν οι φορείς και οι αρμόδιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες προς την κατεύθυνση αυτή και θα ληφθεί υπόψιν το αίτημά μας για την κάλυψη των λειτουργικών ωρών.»

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Αθώος λόγω… νόμου καθηγητής που ασέλγησε σε 10χρονη

Ο Νέος Ποινικός Κώδικας αθώωσε το 45χρονο καθηγητή που κατηγορείτο για ασέλγεια σε 10χρονη Στις …

Ρέθυμνο – Στο έλεος της εγκατάλειψης και της καταστροφής το εμβληματικό μνημείο

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση πολίτη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το εμβληματικό ενετικό μνημείο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize