Χανιά – Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα – Πέθανε ο Χανιώτης δάσκαλος Νίκος Πετρουλάκης

Σε βαθιά γεράματα έφυγε από την ζωή ο δάσκαλος Νίκος Πετρουλάκης, ο οποίος γεννήθηκε στα Χάνια το 1921 και υπηρέτησε την εκπαίδευση από το 1940.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Ηρακλείου και μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Εδιμβούργου Μεγάλης Βρετάνιας και Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και το διδακτορικό του. Έχει διδάξει σε δημοτικά σχολεία, Παιδαγωγικές Ακαδημίες, Κολλεγιά, Στρατιωτικές Σχόλες, Σχόλες Νηπιαγωγών, στα Προγράμματα Εξομοίωσης των εκπαιδευτικών ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε Γενικός Διευθυντής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής εκπαίδευσης.

Έχει διατελέσει εκτός από δάσκαλος, καθηγητής, διευθυντής και γενικός διευθυντής Παιδαγωγικών Ακαδημιών, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών του Υπουργείου Παιδείας, Μέλος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβούλιου και Πρόεδρος του Κεντρικού Εκπαιδευτικού Συμβούλιου του Υπουργείου Παιδείας.

Έχει συγγράψει πάνω από τριάντα βιβλία, εκατοντάδες άρθρα Παιδαγωγικού και Ψυχολογικού περιεχομένου σε Ελληνικά και Ξένα Περιοδικά, δεκάδες επιφυλλίδες στον Αθηναϊκό και επαρχιακό τύπο και πλέον της εκατοντάδας βιβλιοκριτικών.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επίτιμος Γενικός Γραμματέας της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος, ενώ οι έρευνες του επικεντρωθήκαν κυρίως σε θέματα Ψυχολογιας, αλλα και ιστορίας και λαογραφίας.

Έχει τιμηθεί με παράσημα, μετάλλια, επαίνους και χρυσά εμβλήματα από το Υπουργείο Παιδείας, τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πατρών και Κρήτης, ενώ υπήρξε Εταίρος πολλών Εταιρειών, όπως της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού και του Ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η κηδεία του θα γίνει από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Χαλέπας την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι.

Δείτε επίσης!

Έκρηξη στη Βηρυτό – Συνελήφθησαν 16 αξιωματούχοι του λιμανιού – Οργή στους πολίτες που ζητούν δικαιοσύνη

Στους 149 οι νεκροί – Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν ευθύνη για την παραμονή για …

Σοκ στις ΗΠΑ – Εκτοξεύθηκε ο αριθμός των νεκρών – Πάνω από 2.000 σε 24 ώρες με 58.000 κρούσματα

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών πάνω από 2.000 νέους θανάτους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize