Χανιά – Θετικά πέντε παιδιά σε κατασκήνωση

Αναμένονται και άλλα αποτελέσματα

Θετικά στον κορωνοϊό, παρά τα αρνητικά rapid test με τα οποία μπήκαν σε κατασκήνωση των Χανίων τη Β’ περίοδο, εμφανίστηκαν τρία αδελφάκια από το Ρέθυμνο.

Αρχικώς βρέθηκε θετικό το ένα παιδάκι και στη συνέχεια τα άλλα δύο αδελφάκια του. Αμέσως από την κατασκήνωση τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ, ενώ όλα τα ύποπτα κρούσματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα και πριν την επιβεβαίωση των κρουσμάτων.

Αμέσως ενημερώθηκαν και οι γονείς, ενώ συνολικά απομακρύνθηκαν από την κατασκήνωση τα παιδιά απο 7 ομάδες, περίπου 100 στον αριθμό, ως στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 5 παιδάκια θετικά στον κορωνοϊό, ωστόσο αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.

Η κατασκήνωση σε έκτακτη ανακοίνωση της ενημέρωσε τους γονείς για τις εξελίξεις. Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: “… Αντιμετωπίσαμε όλα τα ύποπτα κρουσμάτων άμεσα (παρότι οι επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι να περιμένουμε για επιβεβαίωση του κρούσματος, γιατί αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θεωρήσαμε ότι θα εκθέσουμε περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο), απομακρύνοντας όλα τα παιδιά της ομάδας που εμφανίστηκαν με μεγάλο ψυχολογικό κόστος για τα παιδιά  στα οποία στερήσαμε τις διακοπές και ευχαριστούμε αυτά και τους γονείς τους για την κατανόηση και την άψογη συνεργασία τους. Επίσης απομακρύναμε μέλη του προσωπικού που είχαν επαφή με τις ομάδες αυτές, αποζημιώνοντας τους για την εργασία τους για όλη τη διάρκεια της περιόδου και όχι μόνο για τις ημέρες που εργάσθηκαν, παρότι δεν υπήρξε κρούσμα σε κανένα μέλος του προσωπικού (όλο το προσωπικό υποβάλλεται σε διαγνωστικά τεστ δυο φορές την εβδομάδα από την αρχή της πρώτης περιόδου ούτως ή άλλως) Τηρούμε  απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα και ολές τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και μάλιστα χειριζόμαστε την κατάσταση με ακόμη πιο αυστηρό τρόπο από αυτόν που μας έχει ορισθεί από τα πρωτόκολλα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς