Τελευταία Νέα

Χανιά – Θέλει να πετάξει έξω από το σπίτι φοιτητή! – Ιδιοκτήτης στα Χανιά εν μέσω κορονοϊού απειλεί και εκβιάζει

Σκηνές «απείρου κάλους» με ευθείες απειλές από τον σπιτονοικοκύρη του, καταγγέλλει ότι ζει ένας νεαρός φοιτητής ο οποίος λόγω κορονοϊού και απαγορεύσεων έχει παραμείνει “εγκλωβισμένος” στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο φοιτητής στο zarpanews.gr, τις τελευταίες μέρες αναφέρει πως ζει ένα συνεχόμενο απειλητικό σκηνικό από μεριάς του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο ο νεαρός διαμένει τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με τα λεγόμενα του νεαρού, νοικιάζει το οίκημα έχοντας δηλώσει ένα μικρότερο αντίτιμο στο μισθωτήριο από αυτό που καταβάλλεται πραγματικά από τον νοικάρη. Εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, παρόλο που ο νεαρός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θέματα υγείας, ο ιδιοκτήτης τον πιέζει για άμεση αποπληρωμή, εκφοβίζοντάς και απειλώντας τον παράλληλα, αν δεν το πραγματοποιήσει.

Μάλιστα, η μητέρα του 23χρονου φοιτητή ανησυχώντας για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού της, αφού δεν κατάφερε να ηρεμήσει τον μαινόμενο ιδιοκτήτη, προχώρησε σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, ενώ θα καταθέσει και αναφορά στην Εισαγγελία Χανίων.

Οι σοκαριστικοί διάλογοι και οι απειλές

Στην καταγγελία της η μητέρα του φοιτητή αναφέρει αναλυτικά το πως κινήθηκαν οι διαδικασίες για την πληρωμή του ενοικίου του σπιτιού, ενώ όσον αφορά στα όσα ζει ο γιος της τις τελευταίες μέρες αναφέρει στην καταγγελία της:

«Κατάφερα να μιλήσω με την σύζυγο-ιδιοκτήτρια. Μιλήσαμε για τα προβλήματα υγείας μου και για την πανδημία. Της εξήγησα ότι δεν αντέχω άλλο τον εκβιασμό του συζύγου της, που όχι μόνο απαιτεί μαύρα χρήματα, αλλά πιέζει και για περισσότερα μαύρα- εν μέσω της πανδημίας! Ως εκ τούτου, θα πληρώνω πλέον τα αναγραφόμενα στο συμβόλαιο 120 €, όταν μάλιστα αναμένεται και νομοθετική ρύθμιση για μείωση ενοικίου φοιτητών κατά 40%. Για τον μήνα Απρίλιο 2020, κατέθεσα 120 €.

Μόλις κλείσαμε, ο ιδιοκτήτης άρχισε τις απανωτές κλήσεις. Ούρλιαζε: -«Τι είναι αυτά, που μου λέει η γυναίκα μου; Με ρωτάς εμένα, πόσα πληρώνω το μήνα για την Εφορία; Σου χαρίζω και τα 120 ευρώ σου, αλλά το παιδί σου να μου αδειάσει το σπίτι σε δέκα μέρες!».

-«Μα υπάρχει συμβόλαιο μέχρι και Νοέμβριο. Και εσύ, δεν είσαι ο ιδιοκτήτης».

-«Άκου να σου πω, αν εσύ και το παιδί σου έχετε προβλήματα υγείας και προβλήματα οικονομικά, να μην νοικιάζατε τόσο μεγάλο σπίτι, να πηγαίνατε σε ένα μικρότερο ! Μου κρατάτε ολόκληρο σπίτι 40 τ.μ. Να φύγετε γρήγορα από το σπίτι μου!». (σημείωση: το σπίτι είναι 34 τ.μ.)

-«Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να με εκβιάζεις άλλο;».

-«Αφού μαζί σου δεν βρίσκω άκρη, θα πάω να βρω το παιδί σου. Θα τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο και θα του χτυπάω συνέχεια τα κουδούνια, μέχρι να φύγει. Δίπλα μένει η θεία μου, θα με ειδοποιεί όταν τον βλέπει»…

Και αυτό ακριβώς έκανε. Ειδοποίησε τον γιό μου να φύγει από το σπίτι, μέσα σε τρείς ημέρες (δηλαδή, να έχει φύγει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο!). Τον παίρνει συνέχεια τηλέφωνο, του χτυπάει συνέχεια το κουδούνι.

Εχθές, Μεγάλη Παρασκευή, η κατάσταση αγρίεψε. Ενοχλούσε συνέχεια. Καλέσαμε το Α.Τ. Χανίων- εγώ από εδώ, ο γιός μου από το σπίτι. Όταν ο κύριος αυτός πήγε πάλι και χτυπούσε, καλέσαμε πάλι την Αστυνομία, αλλά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας έλειπε σε εξωτερικό περιστατικό. Καλέσαμε ( και οι δυο μας) στην Αστυνομική Διεύθυνση. Αναφέραμε τα γεγονότα και του τηλεφώνησαν. Δήλωσε ότι δεν ενοχλεί, αλλά μπορεί να μπαίνει στο σπίτι του και να ελέγχει…», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η μητέρα του 23χρονου.

Αυτό που επιζητούν οι παθόντες είναι να λήξουν οι απειλές και η “πολιορκία” του νεαρού φοιτητή και απευθύνουν έκκληση στις αρχές να επιτελέσουν τον σκοπό τους, να κρατούν ασφαλείς τους πολίτες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.