Τελευταία Νέα

Χανιά – Στους 325 οι μαθητές και εκπαιδευτικοί με κορονοϊό – Στο νοσοκομείο 7 παιδάκια με κορονοϊό, 40 ημερών το μικρότερο

325 μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό στα Χανιά έμειναν στο σπίτι με κορονοϊό, σήμερα πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων.

Πρόκειται για τον συνολικό αριθμό όσων νοσούν σήμερα συμπεριλαμβανομένων όσων βρέθηκαν χθες θετικοί.

Στα γυμνάσια και λύκεια, αυτή τη στιγμή είναι 45 καθηγητές και 236 οι μαθητές που νοσούν τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης β’βάθμιας εκπαίδευσης, Μανώλης Τζανάκης ενώ 5 κρούσματα δηλώθηκαν σε βοηθητικό προσωπικό σε 134 συνολικά τμήματα! Από αυτά, χθες εξακριβώθηκαν τα 171 σε μαθητές και 36 σε καθηγητές ενώ τα υπόλοιπα είναι εξακριβωμένα αλλά ενεργά κρούσματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου δηλώθηκαν 22 νέα κρούσματα κορoνοϊού σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών και 14 νέα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και 3 νέα κρούσματα σε λοιπό προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία.

Πίεση λόγω της έξαρσης του κορονοϊού δέχεται πλέον και η παιδιατρική κλινική covid του γενικού νοσοκομείου Χανίων ενώ ασφυκτικά γεμάτες είναι οι κλινικές και η ΜΕΘ covid.

Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση στην κλινική Covid του νοσοκομείου Χανίων με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται, να φτάνουν σήμερα τους 85, εκ των οποίων οι 9 βρίσκονται στην ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο μάλιστα, ένα ακόμη παιδί εισήχθη στο παιδιατρικό Covid, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα επτά! Ανάμεσά τους βρίσκονται και βρέφη κάτω των 6 μηνών, 40 ημερών και 50 ημερών.

Ασφυκτική είναι και η κατάσταση στην ΜΕΘ Covid, καθώς εννέα είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σήμερα, Δευτέρα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.