Επιπλέον κατηγορείται και σε βαθμό κακουργήματος για την κλοπή του Άγιου Δισκοπότηρου από εκκλησία

Στην φυλακή ο 40χρονος για τις κλοπές στην Κίσαμο

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Χανίων κάθισε το πρωί της Δευτέρας, ο 40χρονος Μαροκινός ο οποίος είχε συλληφθεί στην Κίσαμο, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου.

Ο 40χρονος είχε εντοπισθεί από τον Διοικητή του Α.Τ. Κισάμου Χρήστο Χατζή να παρενοχλεί δύο ανήλικα κορίτσια και μετά την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα, σε σακίδιο που είχε, βρέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία είχε κλέψει νωρίτερα από σπίτι στην περιοχή της Γραμπούσας.  Από την προανάκριση προέκυψε πως  ο ίδιος είχε αποπειραθεί να διαρρήξει και ένα ακόμη σπίτι .

Για αυτές τις δύο πράξεις του, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην φυλακή.

Όμως από την προανάκριση του Α.Τ. Κισάμου, προέκυψε πως ο 40χρονος Μαροκινός είχε κλέψει και το Άγιο Δισκοπότηρο από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στην Κίσαμο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την κλοπή την ομολόγησε ο ίδιος υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων, όπως η καταγραφή του σε βίντεο να πηγαίνει στην εκκλησία καθώς και τα δακτυλικά αποτυπώματά του που βρέθηκαν στον Ιερό Ναό.

Να σημειωθεί πως το Άγιο Δισκοπότηρο δεν βρέθηκε εκεί όπου διέμενε ο 40χρονος, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – ο ίδιος αρνείται πεισματικά να πει τι το έκανε.

Η κλοπή από την εκκλησία διώκεται ξεχωριστά από τις προηγούμενες καθώς η δίωξη γίνεται σε βαθμό κακουργήματος.

Έτσι το πρωί της Τρίτης αναμένεται να οδηγηθεί στην Ανακρίτρια Χανίων προκειμένου να απολογηθεί και στην συνέχεια θα οριστεί τακτική δικάσιμος, ενώ ήδη θα εκτίει την ποινή του στην φυλακή, για τις άλλες κλοπές.