Χανιά – Σταδιακή αύξηση του τουρισμού – Οι «δύο όψεις ενός νομίσματος»

Η τουριστική κίνηση μοιάζει να βρίσκεται στο απόγειο της, όμως στις επιχειρήσεις η εικόνα είναι διαφορετική

Ελαφρώς καλύτερη από την περυσινή χαρακτηρίζουν τη φετινή τουριστική σεζόν οι επιχειρηματίες εστίασης στην πιο δημοφιλή περιοχή των Χανίων, το παλιό λιμάνι.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε μικρή αύξηση του τουριστικής κίνησης ωστόσο σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς,  τα καφέ και εστιατόρια μόλις που επιβιώνουν.

Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων του Ενετικού λιμανιού δηλώνουν πως η σεζόν άρχισε με καθυστέρηση τονίζουν όμως πως η επισκεψιμότητα δεν είναι απογοητευτική.

Το κλίμα είναι διαφορετικό σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς, όπως είναι τα στενά πίσω από την Πλατεία της Μητρόπολης . Ο κόσμος είναι λιγοστός και οι προσδοκίες ανάλογες.

Η πτωτική πορεία του τουρισμού μετά την εμφάνιση της πανδημίας έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην εστίαση με τους επιχειρηματίες να νοσταλγούν τις χρυσές εποχές.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο για τους καταστηματάρχες από το χώρο της εστίασης είναι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις να αυξηθούν και το κλίμα να αλλάξει ουσιαστικά.

Υπενθυμίζεται πως η τουριστική κίνηση στα Χανιά το περυσινό καλοκαίρι ήταν μειωμένη κατά 80% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς