Τελευταία Νέα

Χανιά – Σε καραντίνα δασκάλα δημοτικού σχολείου – Καθηγητής φροντιστηρίου θετικός στον κορονοϊό – Σε καραντίνα ο ίδιος και μαθητές

Θετικός στον κορονοϊό βγήκε καθηγητής σε φροντιστήριο στα Χανιά, με αποτέλεσμα το τμήμα στο οποίο δίδασκε να τεθεί σε καραντίνα, ενώ και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός βρίσκεται στο σπίτι του από τη στιγμή που βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν ο εκπαιδευτικός ειδοποίησε το φροντιστήριο ότι το τεστ στο οποίο υπεβλήθη ήταν θετικό. Το φροντιστήριο ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης και τον ΕΟΔΥ, που έδωσαν τις οδηγίες για τις περαιτέρω κινήσεις.

Οι χώροι του φροντιστηρίου απολυμάνθηκαν πλήρως την ίδια μέρα, ενώ οι μαθητές στους οποίους έκανε μάθημα ο καθηγητής, τέθηκαν επίσης σε καραντίνα. Δεν θα πηγαίνουν στο φροντιστήριο, ούτε και στα σχολεία όπου φοιτούν, μέχρι να κάνουν κι εκείνοι το τεστ, το οποίο αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Συνολικά δεν ξεπερνούν τους 10, ενώ θα κάνουν μάθημα εξ’ αποστάσεως στο φροντιστήριο, για όσο διάστημα παραμείνουν σε καραντίνα.

Το φροντιστήριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Από την περασμένη Παρασκευή σε προληπτική καραντίνα έχει τεθεί δασκάλα που υπηρετεί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, καθώς φέρεται να έχει έλθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού. Η εκπαιδευτικός σταμάτησε να έρχεται στο σχολείο, μόλις έμαθε για την εξέλιξη αυτή και πλέον αναμένεται να κάνει το τεστ covid-19, με βάση τα αποτελέσματα του οποίου θα αποφασιστεί το τί μέλλει γενέσθαι.

Το κρούσμα κορονοϊού με το οποίο είχε έλθει σε επαφή, το οποίο μάλιστα ήταν ασυμπτωματικό, είχε εντοπιστεί μέσω διαδικασίας ιχνηλάτησης και επρόκειτο για στενό συγγενικό πρόσωπο της εκπαιδευτικού. Από εκεί και πέρα, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται και από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο zarpanews.gr η Διευθύντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη:

“Είναι τελείως διαφορετικό το να έχουμε κρούσμα από το να έχουμε απλά μια επαφή με κάποιον που έχει κορονοϊο. Έχουμε σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο για όλες τις περιπτώσεις και τις τηρούμε. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή, είχε έρθει σε πολύ μικρή επαφή με το κρούσμα. Έχει περάσει σχεδόν μια εβδομάδα που δεν πάει στο σχολείο και δεν έχει δείξει ούτε συμπτώματα. Εμείς περιμένουμε να γίνει το τεστ και με βάση τα αποτελέσματα θα κινηθούμε”, είπε η κα Ψαρουδάκη.

Το τεστ δεν έγινε αμέσως διότι υπάρχει οδηγία του ΕΟΔΥ, να δίνεται ένα χρονικό διάστημα για να αποφεύγεται η πιθανότητα ψευδώς αρνητικού τεστ.

Το 9ο Δημοτικό συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Τα πρωτεία στα κρούσματα κορονοϊού – 30 κρούσματα στην Κρήτη

Με 16 κρούσματα σε σύνολο 30, τα Χανιά κρατούν τα θλιβερά πρωτεία το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη, …

Κρήτη – Σε μια νέα πραγματικότητα το νησί – Τι λένε ειδικοί για την επόμενη ημέρα

Ο κορωνοϊός έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στη χώρα Ψηφιοποίηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize