Τελευταία Νέα

Χανιά – Προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Λιμάνι Σούδας και στο Λιμάνι Κισάμου

Ένα αλιευτικό σκάφος ημιβυθίστηκε – Έσπασαν οι κάβοι και δεν μπορούσε να δέσει το Έλυρος

Δυνατοί άνεμοι λίγο μετά τις 7 το πρωί ήταν αρκετοί, μέσα σε λίγα λεπτά για να βυθίσουν ένα αλιευτικό σκάφος και να προκαλέσουν ζημιές σε ακόμα τρία αλιευτικά που ήταν δεμένα στη βορειοδυτική προβλήτα στο Λιμάνι Καβονησίου.

Μάλιστα κάποια από τα υπόλοιπα αλιευτικά σκάφη που βρίσκονταν δεμένα στην προβλήτα βρέθηκαν ακόμα και στη μέση του λιμανιού.  Ευτυχώς δεν κινδυνέψει κάποια ανθρώπινη ζωή.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να ανασυρθεί το ημιβυθισμένο αλιευτικό σκάφος.

Πάντως άμεση ήταν η αντίδραση του Λιμενικού σταθμού Κισάμου, που άπλωσαν αμέσως απορροφητικές λωρίδες για να μαζέψουν την ρύπανση που προξένησε το βυθισμένο σκάφος ενώ αυτήν την ώρα ιδιώτης δύτης προσπαθεί να διαπιστώσει αν το σκάφος μπορεί να ανελκυστεί.

Πηγη φωτο: sadentrepese.blogspot.com

Δυσκολίες να μείνει στο λιμάνι της Σούδας είχε το Έλυρος

Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί τις τελευταίες ώρες, το πλοίο Έλυρος αναγκάστηκε να βγει λίγο πιο ανοιχτά στο κόλπο της Σούδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που το πλοίο αναγκάστηκε να βγει από το λιμάνι της Σούδας ήταν ότι έσπασαν οι κάβοι λόγω τον θυελλωδών ανέμων και το πλοίο δεν μπορούσε να δέσει. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση για να αποκατασταθούν οι ζημιές ώστε το πλοίο να μπορέσει να ξαναδέσει.

Μάλιστα το πλοίο ήδη επιστρέφει για να ξαναδέσει στη θέση του, στο Λιμάνι της Σούδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς