Ο Δήμαρχος Χανίων για το mini lockdown και τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Με αφορμή την επιβολή περιοριστικών μέτρων και την εισαγωγή του Νομού Χανίων στην κόκκινη κλίμακα κινδύνου για την πανδημία, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με επιπλέον μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την τουριστική κίνηση στο Νομό Χανίων, ενώ αδικεί όλους όσοι προσπάθησαν και τήρησαν με συνέπεια τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα, το τελευταίο διάστημα.

Η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, δεν αφήνει όμως πολλά περιθώρια και μας ωθεί όλους να κάνουμε για ακόμα μία εβδομάδα, μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μπορέσουμε να υπερβούμε και αυτήν τη δυσκολία και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε και τη συνέχιση της τουριστικής περιόδου.

Είναι δεδομένο, ότι η εξέλιξη των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, όπως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Χανίων, δείχνουν ότι υπάρχουν επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Νοσοκομείο Χανίων, από τα 30 περιστατικά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό,  σχεδόν στο σύνολό τους, είναι πολίτες οι οποίοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Έτσι λοιπόν, η επόμενη εβδομάδα απαιτεί να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, απέναντι σε όλη τη διαχείριση της οικονομίας και τη στήριξη των πρωτοκόλλων. Να δώσουμε το μήνυμα, ότι ο νομός Χανίων παρά τους περιορισμούς αυτούς εξακολουθεί να λειτουργεί, εξακολουθεί να είναι ένας προορισμός ο οποίος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών, για τις θερινές τους διακοπές.

Όλοι μαζί, με υπευθυνότητα να προχωρήσουμε ώστε να υπερβούμε σύντομα και αυτήν τη δυσκολία».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στην ανώτατη κλίμακα κινδύνου πυρκαγιάς, στην οποία βρίσκεται η Π.Ε. Χανίων, για αύριο Παρασκευή 06/08/2021:

«Από την ενημέρωση που είχαμε από το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σε σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, ο Νομός Χανίων έφτασε μετά από πολλά χρόνια στο ανώτατο σήμα κινδύνου (5) για αύριο Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι η αυριανή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, με πολύ υψηλή πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ο Δήμος Χανίων από την πρώτη στιγμή, ανέλαβε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο διαχειριστικό σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και έχουμε ήδη επικοινωνήσει με όλους τους τοπικούς εκπροσώπους και τους φορείς, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς», τόνισε ο κ. Σημανδηράκης.