Τελευταία Νέα

Χανιά – Νέα εξειδικευμένη εξέταση για το Πάρκινσον στο νοσοκομείο

“Όπλο” στα χέρια των γιατρών

Μια εξειδικευμένη διαγνωστική εξέταση, το Σπινθηρογράφημα Μελέτης Βασικών γαγγλίων εγκεφάλου – τομογραφική λήψη (SPECT) ξεκίνησε στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και εφαρμόζεται σε ασθενείς με Πάρκινσον,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

“Η εξέταση αυτή προστίθεται στο εύρος των εξετάσεων του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής  και θα αναβαθμίσει την παροχή υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς της Δυτικής Κρήτης.

To  σπινθηρογράφημα εγκεφάλου με απεικόνιση των βασικών γαγγλίων αυτού, γίνεται με χορήγηση του ραδιοφαρμάκου Ιοφλουπάνιο επισημασμένο με I-123 (DaTSCAN) και ενδείκνυται για να ανιχνεύει την απώλεια των λειτουργικών δοπαμινεργικών νευρικών απολήξεων στο ραβδωτό σώμα (βασικά γάγγλια) ενήλικων ασθενών.

Εφαρμόζεται σε ασθενείς με κλινικώς αμφίβολα Παρκινσονικά Σύνδρομα, για να βοηθήσει στη διαφοροδιάγνωση του Ιδιοπαθούς Τρόμου από τα Παρκινσονικά Σύνδρομα που σχετίζονται με την ιδιοπαθή Νόσο του Parkinson, την Πολυσυστηματική Ατροφία και την Προϊούσα Υπερπυρηνική Παράλυση.

Το σπινθηρογράφημα εγκεφάλου με DaTSCAN βοηθάει στη διαφοροδιάγνωση πιθανής άνοιας με σώματα Lewy από την νόσο του Alzheimer. Δεν διαφοροδιαγιγνώσκει μεταξύ Νόσου του Parkinson, Πολυσυστηματικής Ατροφίας και Προϊούσας Υπερπυρηνικής Παράλυσης. Επίσης, δεν μπορεί να διακρίνει ανάμεσα σε άνοια με σώματα Lewy και άνοια λόγω της νόσου του Parkinson.

Οι ενδιαφερόμενοι για την εξέταση ασθενείς μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 28213-42400 (10.00 π.μ. με 14.00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες)”.

Δείτε επίσης!

24χρονη ήξερε ότι είναι θετική στον κορονοϊό – Πήρε πλοίο για Σαντορίνη – Σε ειδική καμπίνα ταξίδεψε πίσω στον Πειραιά

Οι αρχές της έδωσαν οδηγία να επισκεφθεί το Αττικό νοσοκομείο αλλά εκείνη δεν την ακολούθησε …

Χανιά – Κρούσμα κορονοϊού σε έγκυο στο νοσοκομείο – Τεστ στο προσωπικό – Έκτακτα περιοριστικά μέτρα – Τι ισχύει με εστίαση, συναθροίσεις

Μία γυναίκα που γέννησε πριν λίγες ημέρες στο νοσοκομείο Χανίων, διαπιστώθηκε θετική στον κορονοϊό. Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize