Σάββατο , 26 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Χανιά – Μήνυμα πολιτικής αλλαγής από τους Κρητικούς ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Από την οδό Μουσούρων, στο κέντρο της πόλης των Χανίων, ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε Χανιά και Ρέθυμνο.

«Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή για τον τόπο. Τούτες τις δύσκολες εποχές που χρειάζεται κοινωνική προστασία, στήριξη, έχουμε μια κυβέρνηση που συνεχίζει το μεγάλο φαγοπότι εφορμώντας στον δημόσιο πλούτο, όπως ακριβώς έκαναν όταν χρεοκόπησαν τον τόπο, και ξαναπιάσαν το νήμα απ’ το 2015», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην αγορά των Χανίων, απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «πάνω που βγάλαμε το κεφάλι έξω απ’ το νερό αφήνοντας το χρέος ρυθμισμένο, τα δημόσια ταμεία ισχυρά, τη χώρα έξω απ’ τα μνημόνια, ξανάρθανε να ξεκινήσουν το μεγάλο φαγοπότι του δημόσιου πλούτου με τα γαλάζια golden boys, με τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που σήμερα τις πληρώνει ο Έλληνας πολίτης και καταναλωτής».

Σχολίασε, δε, «το ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή είναι πια κοινώς αποδεκτό. Ακόμα και χτες, στο συνέδριο της ΝΔ, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έστειλαν αυτό το μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη». Το θέμα είναι, όπως ανέφερε, «ότι όσο γρηγορότερα υπάρξει πολιτική αλλαγή τόσο το καλύτερο για τον τόπο, γιατί κάθε μέρα που περνάει οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι και επιβαρύνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε «όλους τους πολίτες να δώσουν αυτό το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, κυρίως τους προοδευτικούς πολίτες, τους δημοκρατικούς πολίτες, εδώ από την Κρήτη κοιτίδα των δημοκρατικών αγώνων». Τους κάλεσε την ερχόμενη Κυριακή «να προσέλθουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής». «Για να επισπεύσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και να δώσουμε προοπτική, ανάσα, ελπίδα στον τόπο με μια προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε.

Eρωτηθείς ποια είναι η στόχευση για τις εκλογές της Κυριακής απάντησε: «Όσο καλύτερα τόσο δυνατότερα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή, Παύλο Πολάκη περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τελικό προορισμό το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να διανύσει μια απόσταση περίπου 300 μέτρων, καθώς πολλοί ήταν οι Χανιώτες, που θέλησαν να του σφίξουν το χέρι, να συνομιλήσουν μαζί του και σε κάποιες περιπτώσεις να του αναφέρουν προβλήματα και αιτήματα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αρκετοί ήταν επίσης οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης, που ζήτησαν τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σε δηλώσεις του στην Παλιά Πόλη των Χανίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις επιτυχείς, σύμφωνα με τον ίδιο, προσπάθειες της κυβέρνησής του για την έξοδο από την πολυετή οικονομική κρίση, ενώ για τη σημερινή κυβέρνηση είπε, ότι από τότε που ξανάρθαν άρχισε το μεγάλο φαγοπότι του δημόσιου πλούτου. “Όσο γρηγορότερα έρθει η πολιτική αλλαγή, τόσο το καλύτερο για τον τόπο” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες και στην Κρήτη να στείλουν το μήνυμα αυτής της πολιτικής αλλαγής, συμμετέχοντας στις εσωκομματικές διαδικασίες της επόμενης Κυριακής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφτεί τις Καλύβες Αποκορώνου, όπου θα συναντηθεί με εθελοντές Εφορευτικών Επιτροπών για τις εκλογές της 15ης Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *