Τελευταία Νέα

Χανιά – Ήρθε τριπλά εμβολιασμένη απ’ τον Καναδά για διακοπές και το μετάνιωσε πικρά

Αγανάκτηση, μαζί με την επιθυμία να μην ξαναέρθει ποτέ στην Ελλάδα για διακοπές, εκφράζει Ελληνίδα, μόνιμη κάτοικος Καναδά, που αποφάσισε να περάσει στα Χανιά μερικές μέρες για να ξεκουραστεί.

Έχοντας ολοκληρώσει στον Καναδά τον εμβολιασμό και με τις τρεις δόσεις, μαζί με τον σύζυγό της ανέβηκαν στο αεροπλάνο και πέταξαν προς Αθήνα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πτήση προς Χανιά και έφτασαν στην Κρήτη.

Μόνο που, όταν την πρώτη κιόλας μέρα της παραμονής τους κάθισαν σε κατάστημα για φαγητό, τους ζητήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και το σύστημα δεν το δεχόταν, ούτε για εκείνη, ούτε για τον σύζυγό της, βγάζοντάς το άκυρο, σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στο zarpanews.gr.

Αποτέλεσμα ήταν να τους διώξουν.

Όπως φαίνεται στο πιστοποιητικό που απέστειλε, έχει γίνει τριπλός εμβολιασμός με το εμβόλιο της Pfizer, με την τελευταία δόση να είναι τον Δεκέμβριο του 2021. Η ίδια απευθύνθηκε σε ΚΕΠ, όπου τη συμβούλεψαν, όπως ανέφερε, να… μεταφράσει το πιστοποιητικό.

“Ανέβηκα σε δύο αεροπλάνα, μου έλεγξαν το πιστοποιητικό και στο “Ελ. Βενιζέλος” όταν πήρα την πτήση για τα Χανιά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Και ξαφνικά δεν μπορώ να μπω πουθενά, όπου ζητάνε πιστοποιητικό. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, γιατί δηλαδή μου επιτρέπουν να έρθω στην Ελλάδα κανονικά μιας και είμαι εμβολιασμένη και όταν έχω έρθει, με θεωρούν ανεμβολίαστη;” αναρωτήθηκε η γυναίκα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει ότι για κάποιους τουρίστες εκτός ΕΕ το πιστοποιητικό μπορεί να μην αναγνωρίζεται από την εφαρμογή και ότι αυτό σχετίζεται με τη διάθεση της χώρας όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό, να μοιραστεί τα ηλεκτρονικά στοιχεία ώστε να καταγραφούν στα συστήματα άλλων χωρών.

Είχε αναφέρει ακόμα όμως ότι, αν ο εμβολιασμός έχει γίνει και είναι στα εμβόλια τα οποία είναι αναγνωρισμένα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι κάτοχοι θα δείχνουν το χαρτί και αυτό θα γίνεται δεκτό.

Βέβαια, αυτό είναι λύση… μπακάλικου και δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει, καθώς κανένα κατάστημα δεν έχει τη διάθεση να δεχτεί τσουχτερό πρόστιμο για κάτι που δεν είναι σαφές ως διαδικασία και που στην εφαρμογή φαίνεται άκυρο.

“Εγώ δεν ξαναέρχομαι στην Ελλάδα για διακοπές. Ήρθα εδώ έχοντας σκεφτεί, ας ενισχύσω την πατρίδα ως τουρίστρια, να αφήσουμε κάτι να δουλέψουν οι άνθρωποι. Αλλά με αυτή την κατάσταση, το μετάνιωσα οικτρά. Χίλιες φορές να πήγαινα στην Ιταλία ή κάπου αλλού”, ανέφερε η αγανακτισμένη επισκέπτρια.

Άδικο έχει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς