Χανιά – Η ΔΕΥΑΧ δίπλα στους ευπαθείς πολίτες – Γενναίες εκπτώσεις και εφάπαξ απαλοιφή χρεών σε ειδικές ομάδες

Γενναίες εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες  ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η διοίκηση της επιχείρησης ύδρευσης και ο δήμος Χανίων.

Μάλιστα σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει και εφάπαξ απαλοιφή του ποσού που οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ κα Χρυσούλα Χατζηδάκη επεσήμανε ότι στις ομάδες που δικαιούνται μέχρι σήμερα εκπτώσεις στα τιμολόγια της επιχείρησης προστίθενται κι άλλες: “Διευρύνουμε τις κοινωνικές ομάδες που είναι ενταγμένες μέχρι σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ . Προσθέτουμε μια επιπλέον, τους πολίτες που ανήκουν στο μητρώο των ανασφάλιστων πολιτών και βέβαια μέλημα μας αποτελούν και οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες”.  Μάλιστα όπως τόνισε η πρόεδρος για το 2020 διπλασιάστηκε το ποσό που θα διαθέσει η επιχείρηση για να έχουν απαλοιφή ληξιπρόθεσμων οφειλών συγκεκριμένες ομάδες. Όπως τόνισε η κα Χατζηδάκη: “Προς αυτή τη κατεύθυνση διπλασιάσαμε φέτος το ποσό που ανέρχεται σήμερα και για όλο το 2020 στις 60.000 ευρώ που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές από πολίτες που πραγματικά πλήττονται. Είναι το ποσό του διαθέτουμε με σχετική απόφαση του ΔΣ προκειμένου αδύναμες ομάδες πολιτών να έχουν απαλοιφή  των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους  σε μεγάλο ποσοστό. Ευελπιστούμε ότι θα συμβάλουμε ώστε να διευκολύνουμε τις οικογένειες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΥΑΧ”. 

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Χανίων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, κα Ελένη Ζερβουδάκη ανακοίνωσε ότι πλέον μεγαλώνει το ποσοστό έκπτωσης που δικαιούνται οι ευπαθείς ομάδες: “Το τμήμα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΧ πήραν μια γενναία απόφαση για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Έτσι λοιπόν άτομα που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του Δήμου Χανίων και στα μητρώα του Ταμείου Ειδικής βοήθειας Απόρων και του κοινωνικού παντοπωλείου έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μεγαλύτερη έκπτωση στο τιμολόγιό τους από 50% που έδινε η ΔΕΥΑΧ μέχρι τώρα. Αποφασίσαμε να αυξηθεί και να γίνει 60%”.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να γίνει και εφάπαξ απαλοιφή χρεών: “Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα, όταν μετά από ειδική έρευνα εμείς διαπιστώσουμε ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη, να γίνει και εφάπαξ απαλοιφή του ποσού που οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ” κατέληξε η κα. Ζερβουδάκη.

μ.Βαϊδάκης

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Χειμερινές εκπτώσεις – Πότε ξεκινούν – Τι θα πρέπει να προσέξουμε

Συμβουλές λίγο πριν την έναρξη των εκπτώσεων Ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν …

Χανιά – Η ΔΕΥΑΧ έκλεισε στη μέση κεντρικό δρόμο της πόλης

Με ένα προστατευτικό πλέγμα και την ανάλογη πινακίδα προκειμένου να μην υπάρξει ατύχημα και κάποιος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize