Τελευταία Νέα

Χανιά – Γιατί δεν αφήνουν γονείς μαθητών τάξης δημοτικού τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο

Σε αποχή των παιδιών από τα μαθήματα τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι γονείς του …. τμήματος Δημοτικού Σχολείου Χανίων, καθώς όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, ακόμα αναμένουν «τις επιστημονικά και πολιτικά  κατάλληλες αποφάσεις για τα σοβαρότατα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας, καθώς και της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής τάξης, τα οποία μας απασχολούν από τριετίας.»

Τι αναφέρουν οι γονείς στην ανακοίνωση τους:

«Οι γονείς του …. τμήματος Δημοτικού Σχολείου Χανίων, έπειτα από ομόφωνη απόφαση, συνεχίζουμε να ΑΠΕΧΟΥΜΕ κρατώντας μακριά τα παιδιά μας από το σχολικό περιβάλλον, αναμένοντας τις επιστημονικά και πολιτικά  κατάλληλες αποφάσεις για τα σοβαρότατα θέματα ασφάλειας των παιδιών μας, καθώς και της εύρρυθμης λειτουργίας της σχολικής τάξης, τα οποία μας απασχολούν από τριετίας, όπως όλες οι αρμόδιες δομές γνωρίζουν και κατά τη διάρκεια της οποίας δείξαμε υπερβάλλουσα ανοχή και υπομονή.

Ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τους οποίους συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίοι φέρουν την ευθύνη πρωτίστως της ασφάλειας και δευτερευόντως της ομαλής γνωστικής εξέλιξης όλων των παιδιών της τάξης ανεξαιρέτως, συμφωνούν και μας διαβεβαιώνουν πως είναι ανάγκη να υποστηριχθεί το τμήμα με ειδικής εκπαίδευσης προσωπικό, ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς σωστά η παιδαγωγική διαδικασία, και μολονότι οι προσπάθειες της εκάστοτε υπεύθυνης δασκάλας της τάξης ξεπέρασαν και ξεπερνούν -όπως έχουμε αντιληφθεί- τα όρια της αυτοθυσίας, αυτό έως και σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.

Εκτιμούμε πάραυτα την φιλότιμη προσπάθεια όλου του διδακτικού προσωπικού -και ειδικά της δασκάλας της τάξης- του σχολείου για την εξεύρεση και δέσμευση εφαρμογής προσωρινής λύσης αλλά πρώτον, επειδή ζούμε στη χώρα όπου το ρητό ” ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση και δεύτερον, σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμούμε η δική μας -εστω προσωρινή- λύση που προτείνεται να επιβαρύνει τις διδακτικές ανάγκες άλλων μαθητών, πράγμα αναπόφευκτο αφού είμαστε βέβαιοι ότι κανείς δάσκαλος απ’το υπάρχον προσωπικό δεν περισσεύει ούτε περίσσευε απ’την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν μπορούμε για την ώρα να την δεχτούμε.

Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλο μέσο αντίδρασης και διεκδίκησης για την προφύλαξη και την ασφάλεια όλων-το τονίζουμε-  ανεξαιρέτως των μαθητών/τριών της τάξης, της δασκάλας και κάθε αρμόδιου εκπαιδευτικού που επιφορτίζεται αλλότριες ευθύνες, από την ΑΠΟΧΗ! Επειδή δε στενεύουν τα περιθώρια για την περαιτέρω απώλεια διδακτικών ωρών, συνυπολογίζοντας την ελλιπή παραγωγή διδακτικού έργου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεδομένων των αντίξοων συνθηκών, η επόμενη κίνηση εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας θα είναι η ομαδική αίτηση μετεγγραφής σε παρακείμενο σχολείο της περιοχής. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην χρειαστεί άλλη κοινοποίηση του θέματος της οποίας ο τίτλος θα είναι: “ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ”.

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, Οι γονείς.”

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με τον κ. Μανώλη Μηλιαράκη, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημείωσε οτι από την πλευρά της υπηρεσίας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενώ ήδη έχει τοποθετηθεί εκπαιδευτικός στο σχολείο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δείτε επίσης!

Επιστροφή στα θρανία, δύο μήνες μετά – Οδηγίες προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

«Ποδαρικό» στα σχολεία κάνουν αύριο, Δευτέρα, οι μαθητές της Γ’ λυκείου, που επιστρέφουν στα θρανία …

Ρέθυμνο – “Η ανησυχία είναι μεγάλη και το βασικό ερώτημα που θέτει όλη η κοινωνία είναι αν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είναι ασφαλείς”

Εν μέσω πανδημίας το ΥΠΑΙΘ έβγαλε προς διαβούλευση ένα επιεικώς απαράδεκτο νομοσχέδιο. Ερήμην της εκπαιδευτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize