Τελευταία Νέα

Χανιά – Δημοτικό κυνοκομείο – Σκληρή ανακοίνωση της Ν.Μπομπολάκη προς τη Δημοτική αρχή

Σκληρή ανακοίνωση από την πρόεδρο της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσας Μπομπολακη αναφορικά με την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την δημιουργία δημοτικού κυνοκομείου στο Ακρωτήρι.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου οι παρατάξεις  Βάμβουκα, Σαρρή στήριξαν με την αποχή τους συνειδητά την Δημοτική Αρχή . Μία οριακή και πύρρειο νίκη με  ψήφους 17 υπέρ και 16  “πέτυχε ” χθες η δημοτική αρχή , σε μια συνεδρίαση που θύμιζε αρένα , με  πρόταση  για δημιουργία κυνοκομείου στο Ακρωτήρι.

Η δημοτική Αρχή δέχτηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης , της κοινότητας Ακρωτηρίου και πολλών κατοίκων του  και των υγιών φιλοζωικών δυνάμεων της πόλης μας ,που χρόνια τώρα δίνουν ενα  τεράστιο αγώνα  για την προστασία των ζώων.

Στην ουσία ηττήθηκαν κατα κρατος με ενα Αντιδήμαρχο μη ικανό να δώσει απαντήσεις στις πολλές ερωτήσεις που έγιναν ανω άλλες “δύσκολες” να τις αφήνει αναπάντητες.

Δυστυχώς και παρά την αντιπολίτευση που άσκησαν η παράταξη Σαρρη και Βάμβουκα έπαιξαν το ρόλο του Ποντιου Πιλάτου θέλοντας να τα έχουν καλά και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ ,στην ουσία ομως με την αποχή τους έδωσαν στην δημοτική αρχή την ευκαιρία  να κερδίσει με την ισχνη διαφορά της μιας ψήφου  καταδικάζοντας έτσι και τα ζώα και την κοινωνία εισπράττοντας στη λήξη της συνεδρίασης την πληρη και έντονη αποδοκιμασία των Ακρωτηριανών και των φιλοζωικών δυνάμεων των Χανίων .

Η Δημοτική Αρχή για να σκεπάσει τη γύμνια της ζήτησε “φιλοζωικές” ενισχύσεις για να υποστηρίξει την πρότασή της, σε άθλιους τραμπούκους ,ενος ανυπαρκτου φιλοζωικου φορέα εξ Αμερικης ορμόμενου ,με δηλωμένες τις χρυσαυγίτικες θέσεις τους,  αθλιους συκοφαντες των χανιωτών φιλόζωων, οι οποίοι μας ήλθαν  απο το Ρεθυμνο και τον Δήμο Πλατανια .Αφου απέτυχαν στους Δήμους τους να περάσουν την άθλια αντιφιλοζωία τους  εγκληματώντας εις βάρος των ζώων , ηλθαν να βοηθησουν την Δημοτική Αρχή .Τραμπουκισαν εις βάρος δημοτικών συμβούλων και φιλόζωων πολιτών , μαγνητοφωνούσαν εξω στα πηγαδακια τους Χανιώτες φιλόζωους και απειλούσαν οτι θα τους κανουν βουκινο .Αστεια πηγαδακια στο μπαλκονι με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο και συγχαρητήρια μετα την τεράστια νικη τους με μια ψηφο διαφορά .

Στα άτομα αυτά με μηδενικό φιλοζωικό εκτόπισμα  στηρίχτηκε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος για να περασουν τις θέσεις τους ,με τον κ. Αντιδήμαρχο να μην μπορεί να κατανοήσει την διαφορά μιας ΜΚΟ που ειναι ο Ρεθυμνιώτης  απο μια ομοσπονδία  .Σε αυτούς τους τραμπουκους που προχώρησαν σε μηνυση για δηθεν εμπόριο αδέσποτων ζώων στην γερμανιδα προεδρο φιλοζωικού συλλογου στα Χανιά για να εισπραξουν την ομοφωνη αθωωσή της απο το δικαστηριο  στα Χανιά , στηριζεται ο Δήμαρχος.

Αυτους που και σημερα κρυπτομενοι πισω απο την ανωνυμια μιας δηθεν φιλοζωικης σελιδας , απο την Αμερική κι αυτή , βυσοδομουσαν κατα των φιλόζωων πολιτων της πόλης μας με άθλιες , ανυπόστατες , αστηρικτες βρωμικες σαν και τους ίδιους κατηγορίες .Ναι ετσι ανωνυμα το κανουν πάντα , κουκουλοφόροι , χωρις να εχουν τα κοτσια να πανε στον Εισαγγελέα απλά γιατι θα τους κλεισει επι τοπου μέσα .

Μάλιστα η δημοτική αρχή δεν εμεινε εκει . Αποπειράθηκε να διαβάσει επιστολή μιας ψευτικης , απαταιωνίστικης  συλλογικότητας απο την Αθήνα που κάτω απο την γενική κατακραυγή  σταμάτησαν την ανάγνωση .

Κι όλα αυτά  γιατι  ο αυταρχισμός τους , η αλαζονεία τους , η επικινδυνη τελικά αγνοιά τους δεν αντεχουν ουτε σε ψηγμα κριτικής θεωρώντας εχθρό όποιον έχει αλλη άποψη .Ετσι απο την αρχή παραμερισαν τα φιλοζωικά της πόλης , αποφασιζαν μονοι τους παρα τις έντονες προσπάθειές μας συνεχεια μεχρι και χθες  να γινει διάλογος μεταξύ μας .Τον απέφευγαν ως ο διαολος το λιβανι .Η ασφαλεια που τους παρειχε ο υπηρεσιακός παραγοντας στο Δήμο  στην αγνοιά τους και η κάλυψή τους  πισω απο την Υπηρεσία , τους εκανε , νόμιζαν , δυνατους .

Τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης

1.Η δημοτική Αρχή έδρασε εν κρυπτώ μην ενημερώνοντας ,ουτε την τοπικη κοινότητα και τους κατοικους του Ακρωτηρίου, ουτε τις δημοτικές παρατάξεις ούτε την φιλοζωική κοινότητα της πόλης

2.Ηταν εμφανής η πλήρης σύγχυση της δημοτικής αρχής ,που άλλοτε ονομαζε αναρρωτηριο, άλλοτε κλινική , άλλοτε νοσοκομειο , το κυνοκομειο προφανώς για να διασκεδασει τα οσα έλεγε προεκλογικά ή για να κοροιδέψει τους κατοικους του Ακρωτηρίου  και τον κοσμο  .
Γιατι γνωριζε οτι η χρηματοδότηση του Φιλόδημος αφορά αποκλειστικά, ρητά και μονο την δημιουργία κυνοκομειου .

3.Προχειρη και  ελλιπής η  πρόταση που θα καταθέσουν στο αρμόδιο υπουργείο  δειγμα κι αυτό του αλαλουμ τους ,ενώ αδυνατούσαν  να δωσουν πειστικές απαντησεις , ενω σε άλλες δεν απαντουσαν καθόλου .

4.Η φανερή επιλογή της   δημοτικης αρχής απο την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία  να μην συνεργάζεται μα την φιλοζωική κοινότητα των Χανίων έλαβε χθες σάρκα και οστά  και για δεύτερη φορά ,με τη δημοτική αρχή  να φέρνει ενισχύσεις για να στηρίξουν την πρότασή της, έναν  απο το Ρέθυμνο!!!  και μια απο τον Δήμο Πλατανιά !!!  με μηδενικό φιλοζωικό  εκτόπισμα και οι δύο ,που  οι Δήμοι τους δεν έχουν κυνοκομειο, που δεν εχουν δει ποτε τους ενα κυνοκομειο για να καταλαβουν το εγκλημά τους, και που κατα τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έκαναν αστεια πηγαδακια  κρυφά στο μπαλκονι με τον ..Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο ενω αλληλοσυγχέρονταν με δημοτικους συμβουλους τστο τελος ,για την τεραστια  νικη τους με μια ψηφο διαφορά ,για ενα τοσο μεγαλο, σημαντικό και τοπικο ζήτημα

5. Η επιλεκτική τήρηση της νομιμότητας , την οποία κυριολεκτικά κουρέλιασαν στην χθεσινή συνεδρίαση , ήταν ενα ακομη χαρακτηριστικο τους στη χθεσινη συνεδρίαση ,ενω ή αγνοιά τους ή η συνειδητή απόκρυψή τους άλλων  νομοθετήματων που καταρριπτουν τα λεγομενά τους δημιουργούν απορίες για το που το παει η δημοτικη αρχη . .
Μιλάνε για νομιμότητα αυτοί που έχουν συγκροτήσει μια κραυγαλέα παράνομη 5μελή επιτροπή για τα αδέσποτα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφασισε οτι οντως ειναι ακυρη αλλά αυτοί το χαβά τους .Για να εχουν αρεστους τους στην επιτροπή δεν διστασαν σε τίποτα

Στήριξαν , μολονότι τους εχουμε κατ επανάλεψη ενημερωσει παραδιδοντας τα σχετικά έγγραφα , όλη τους την επιχειρηματολογία στην δήθεν υποχρεωσή τους απο το νόμο να κατασκευάσουν κυνοκομειο ενω μια μονο αναγνωση του νομου να εκαναν θα εβλεπαν οτι ο νομος λέει οτι οι Δήμοι ” μπορούν  και οχι υποχρεούνται να δημιουργούν κυνοκομεια .Προς επίρρωση των ανωτέρω  παραθέτουμε επιστολή του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , την οποία προκλητικά δεν εφαρμόζουν κανοντας συνεχώς αναφορά στην Υπηρεσία και την αναρμοδια Κτηνιατρική ..Συνεχισαν και χθες να αναφερονται στην  εμμονική πλεον αποψη της υπηρεσιας του Δήμου οτι δηθεν απαγορεύεται στα φιλοζωικά σωματεία και τους φιλόζωους πολίτες να φιλοξενουν εγχειρισμένα , άρρωστα κλπ παρα το ότι υπάρχει η γνωμοδότηση 130/12 . που επεχει πια θεση νομοθετήματος ,η οποία στις σελιδες 19 και 20  ρητά αναφερει οτι δεν απαγορευεται στους φιλοζωους πολίτες να φιλοξενούν και ρητά την επικαλειται το Υπουργειο στην ως ανω επιστολή του .

6 .Χαρακτηριστικό επίσης της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πεισει , ότι θα δημιουργήσουν ένα κυνοκομειο πρότυπο .Συμπτωματικά τα ιδια ακριβώς λόγια περι προτύπου  επικαλουνται ΟΛΟΙ οι Δήμαρχοι  στη Ελλάδα για να περάσουν την θέση τους  και ΟΛΟΙ δημιουργούν στη συνεχεια το ίδιο πρότυπο κολαστηριο .Ζωα σκελετωμενα , ζωα που αλληλοσπαρασσονται, ζωα αρρωστα , ζωα πεθαμενα κοκ
Αυτη την ελληνικη πραγματικότητα δεν επιτρεπεται σε κανενα να την προσπερνα  με επιχειορηματα που αναγονται στη σφαιρα της φαντασιας περι προτυπων κυνοκομειων , με παρκα και πισινες , με μαθητες που θα το επισκεπτονται , μα καραβανια τουριστών που θα επισκεπτονται το προτυπο για να δουν τα χαλια τους .

7. Μιλησαν χθες οι αρμοδιοι του Δήμου για την ευζωια των ζώων Μια  άγνωστη πριν πιθανότατα λέξη για μερικούς απο αυτούς και ως ευζωία θεωρούν να βάζουν τα εγχειρισμένα ζώα , τα άρρωστα , μεσα σε κλουβια , με ακαθαρσιες , κοπρανα , μεσα στο κρυο ή τη ζέστη γιατι αυτο ειναι τα δημοτικα κυνοκομεια.

Αλλά οχι , αυτοί έχουν όραμα , δεν θα ειναι σαν τους άλλους και αν κανουν λαθος , ειπαν , θα το παραδεχτουν αφου θα το εχουν χτισει πρωτα και γιατι αυτοι που εναι καλοί θα ειναι για 50 χρονια Δήμαρχοι και θα το φροντιζουν…7. Αδιαφόρησαν για την επιστημονική  θέση ότι η  περιοχή του Ακρωτηριου  ειναι απο τις πλεον επιβαρυμένες στην Κρήτη με η σκνιπα που μεταφερει με το τσιμπημα το καλαζαρ  απο τους σκυλους στον ανθρωπο να ευδοκιμεί,αδιαφορησαν για το οτι διπλα στο χωρο του μελλοντικου κυνοκομειου υπαρχουν αθλοπαιδιές , ότι ο νομος απαγορευει την υπαρξη αδεσποτων σε δομες που υπαρχουν παιδια ,αδιαφορουν για τις περιβαλλοντικες επιπτωσεις απο μια δομή που δεν θα λειτουργεί  συννομα γιατι δεν θα έχουν χρηματανα την συντηρουν σωστά  και οχι φυσικά επειδή τα ζώα είναι αποβλητα, αδιαφορουν για το γεγονός οτι ολος ο νομός νυχτα , οσες καμερες και να βαλουν , θα εναποθετει καθημερινα νεα και νεα ζώα, μια αδιαμφισβήτητη επισης πραγματικοτητα . Αληθεια τι θα τα κανουν αυτα τα ζωα; Θα τα μπουζουριαζουν μεσα ή θα τα αφηνουν στο Ακρητηρι και αλλου ;

ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΊ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΜΑΣ ΡΩΤΟΥΝ
Εσεις τι προτεινετε; Που θα πηγαινουν τα χιλιαδες αδεσποτα , τα τραυματισμενα , τα αρρωστα , αυτα ,που επιτιθενται σε κοπαδια κλπ.

Απαντάμε.

Το κυνοκομειο , ειναι μια αποτυχημένη πρακτικη , η πράξη το αποδεικνυει περιτρανα – στα χανια εχουμε ηδη δυο κυνοκομεια τι θα αλλάξει με ενα τριτο ;- η οποία αποπροσανατολιζει εντελως απο τις λυσεις εκεινες που πραγματικά θα περωρίσουν δραστικά τον αριθμό των αδέσποτων

Ωραια. Θα μπουν αλλα 50 , 100 κλπ ζώα; Τι προβλημα λύθηκε;Χιλιαδες αδεσποτα θα ειναι  και παλι εξω, παλι τα αδεσποτα θα κανουν αγελες , και παλι, θᨔεπιτιθενται” σε ανθρωπους ,και πάλι θα επιτιθενται στα κοπαδια , σε ορνιθες για να κορέσουν την πεινα τους ή λόγω του ενστίκτου  τους.
Δεύτερον , τα κυνοκομεια δεν ειναι χωροι που θα στοιβαζουμε τα αδεσποτα για να μην μας ενοχλουν .Το απαγορευει ρητά και κατηγορηματικά ο νόμος .

Τα αδεσποτα περισυλλεγονται , στειρωνονται , και αν δεν υιοθετηθουν ,θα αφηνονται και πάλι στο χωρο οπου ζουσαν .Τι λυση  δινει το κυνοκομειο λοιπον στα χιλαδες αδεσποτα που καθε μερα γινονται περισσοτερα;Καμία

Τι προτεινουμε.
Θα περιμεναμε να ακουσουμε από την πολλά υποσχομενη προεκλογικά δημοτικη αρχή να παρουσιασει ένα προγραμμα ρεαλιστικό , συγχρονο, ευρωπαικό , που θα συντελει στο να μην υπαρχουν πλεον αδεσποτα και οχι να προκρινει την απαρχαιωμενη λυση του κυνοκομειου με τα αδεσποτα και παλι χιλιαδες εξω .

Αυτο θα περιμεναμε απο νέους ανθρωπους που υποσχεθηκαν πολλά , μια συγχρονη ματια  στο προβλημα των αδεσποτων.Αλλα δυστυχως απαγοητευσαν τους παντες.

Συνοπτικά η προταση της φιλοζωικης κοινοτητας ειναι…

1.Δημοτικη κλινικη  οπου εκτος του κτηνιατρειου θα περιλαμβανει  και αλλους χωρους για να αντιμετωπίζονται οι έκτακτες αναγκες , επιθετικων , τραυματισμενων ζώων κλπ .

2. Ανοιγμα του Δήμου στους χιλιαδες πολιτες της πολης για να φιλοξενουν ζωα που χρηζουν αναγκης δινοντας και κινητρα πχ την τροφή τους , οπως και αλλοι δημοι κανουν.

3. Συστηματικοί  και συνεχεις ελεγχοι των ανθρωπων που εχουν ζωα συντροφιας , ιδιωτες , κτηνοτροφους , κυνηγους κλπ για την συμμορφωση τους με τον νομο ώστε να μην μπορουν ευκολα να εγκαταλειψουν ειτε ενηλικα ζωα ειτε κουταβια , γατακια κλπ .

4.Αφου ειναι τοσο νομοταγεις γιατι δεν φταχνουν την βαση δεδομενων που προβλεπει ο νομος , οπου πρεπει να καταγραφουν ενα προς ενα τα αδεσποτα αλλα και ολους εκεινους που εχουν  κατοικιδια , ωστε να υποχρεωθουν οι ιδιοκτήτες  να σημάνουν και να καταγραφουν στο ονομα τους το ζωο συντροφιας, τα νεογεννητα  κλπ για να μην μπορουν να τα εγκαταλειψουν.

5.Μαθηματα συνεχη στα σχολεια , σε ολες τις ταξεις ωστε τα νεα παιδια να γαλουχηθουν στις αξιες του σεβασμού των υπολοιπων ζώων .Επτά μηνες τωρα το μονο που τους απασχολει στην παρανομη 5μελης τους ειναι οι καταγγελιες , ψευτικες ως επι το πλειστον, δημοτων για επιθετικα ζώα , για παιδεια ,για καμπανια  ενημερωσης των δημοτων  τιποτα

Και φυσικα στειρωσεις. Οχι σαν αυτες που καυχηθηκε χθες ο δημος οτι κανει, ασπιρινη στον καρκινο δηλαδη . Μια στειρωση  σημερα , μια τον αλλο  μηνα , ενα απο το Γαλατα , ενα απο τα Κουνουπιδινα κοκ  ,πεταμενα δηλαδη χρηματα χωρις κανενα απολυτως αποτελεσμα

Αλλά  με σχεδιο στειρωσης ολων των ζωων μια περιοχης πχ Δαρατσου Γαλατά  , μετα της άλλης , της αλλης κλπ .Να μπει  χρονικο πλανο για ενα ή  δυο χρονια που θα εχουν στειρωθει ολα σε καθε περιοχη , με καθε βοηθεια απο οπου μας δινεται , ωστε μετα να ειναι απολυτως ελεγχομενος ο  νεος αδεσποτος πληθυσμος της καθε περιοχης που μαζι με τις παραπανω προτάσεις θα περιορισουν καθετα το προβλημα. Ετσι οφειλει μια σωστη δημοτικη αρχη να πρατει και οχι ανεμομαζώματα .ανεμοσκορπισματα για ναχουμε να λεμε .

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ .
Ενω ολες οι δημοτικες αρχές και η σημερινη το μονο που κανουν ειναι να διαχειριζονται τα ηδη υπαρχοντα γι αυτο και απετυχαν και θα αποτυχουν παταγωδως και οι σημερινοί .Ουτε ο ρολος των φιλοζωικων σωματειων ειναι να τρεχουν πίσω απο τα αδεσποτα . Το κανουν χρονια αυτο χωρις κανενα επισης αποτελεσμα .Πρεπει να περασουν επιτελους σε δρασεις ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΟΥ χωρις αδεσποτα και οχι μόνο διαχειρισης των ηδη υπαρχοντων

Για οσους εχουν δει  ευρωπαικα κυνοκομεια και την αθλιοτητα των ελληνικων και κανουν ασκησεις επι χαρΤου τους λεμε ενα πραγμα .
Θα αποτυχουν , όπως απετυχαν και ολοι οι Δήμοι που έφτιαξαν κυνοκομεια, με τα αδεσποτα κατα χιλιαδες να ειναι έξω , αναμεσά μας, παντου. Δυστυχως ομως πρωτα θα εχουν εγκληματισει εις βαρος των ζωων και της κοινωνιας.

Φευγοντας χθες τα ξημερώματα απο το δημοτικό συμβουλιο , Ακρωτηριανοί και φιλοζωοι δωσαμε μια υποσχεση.

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ .
ΤΑ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΆ ΣΧΕΔΙΆ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΆΞΗ .

Νατάσα Μπομπολακη
Πρόεδρος Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ματαιώνονται όλες οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στον δήμο Αμαρίου, εκτός μιας εκδήλωσης μνήμης και τιμής

Με σεβασμό προς τις συστάσεις των ειδικών και τηρώντας τα μέτρα της πολιτείας, ενημερώνουμε τους …

Ιωάννα Μαλέσκου – “Αντίο” με… μπηχτές και καρφιά από την ΚΡΗΤΗ TV

Η Ιωάννα Μαλέσκου, πριν ακόμα εμφανιστεί στην νέα της εκπομπή, έχει ξεσπάσει αντιδράσεις και διαμάχες. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize