Τελευταία Νέα

Χανιά – Δικαίωση για τους Χανιώτες αθλητές της σφυροβολίας – Νέα διαμόρφωση του χώρου προπόνησης στην Αγιά

Χάρη στις προσπάθειες της αντιπεριφέρειας Χανίων και ειδικότερα του ίδιου του αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Καλογερή, στον οποίο από την πρώτη στιγμή που του θίχτηκε το ζήτημα επέδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον, το προπονητήριο που χρησιμοποιούν για τις ρίψεις τους οι παγκοσμίου βεληνεκούς σφυροβόλοι, καθώς δύο εξ αυτών (οι Αναστασάκης, Φραντζεσκάκης) έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ενώ ένας ακόμα (ο Ντουσάκης) αναδείχτηκε πριν λίγο καιρό ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία εφήβων, είναι πλέον διαμορφωμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να ικανοποιεί τους ίδιους τους αθλητές αλλά και τον προπονητή τους.

Αυτό συνεπάγεται ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις προκειμένου τα “χρυσά” παιδιά της σφύρας να συνεχίσουν να προπονούνται κάτω από τις καλύτερες πια δυνατές συνθήκες, κυνηγώντας τις μεγάλες επιδόσεις που ονειρεύονται στη συνέχεια της καριέρας τους…

<span
data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px;
overflow: hidden; line-height: 0;”
class=”mce_SELRES_start”></span><span
data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px;
overflow: hidden; line-height: 0;”
class=”mce_SELRES_start”></span><span
data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px;
overflow: hidden; line-height: 0;”
class=”mce_SELRES_start”></span>

Με βάση όλα όσα έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, αγοράστηκε καινούργιο δίχτυ το οποίο τοποθετήθηκε στον κλωβό, ενώ διαμορφώθηκε ο χώρος όπου ρίχνονται οι ρίψεις, καθώς το έδαφος “πατήθηκε” κι αφού προηγουμένως τοποθετήθηκε χωμάτινη επιφάνεια. Τα έργα δεν ολοκληρώνονται πάντως σ’ αυτό το σημείο καθώς ο Δήμος Χανίων έχει δεσμευτεί ότι θα τοποθετήσει οσονούπω νέα βαλβίδα απ’ όπου οι αθλητές ρίχνουν τις βολές τους.

Σίγουρα όλα αυτά δηλώνουν κάτι πολύ ευχάριστο για το τμήμα σφυροβολίας του Ελευθερίου Βενιζέλου και γενικότερα για τους ίδιους τους ρίπτες, τη στιγμή που βρίσκεται στα σκαριά η μεταφορά τους σε κάποια στιγμή στο μέλλον στο χώρο απέναντι από το Πολυτεχνείο, έχει όπου δρομολογηθεί η δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα περιλαμβάνει χώρο για ρίψεις σφύρας.

Ειδικό αφιέρωμα κάνει μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ μετά τις τελευταίες αυτές, πολύ ευχάριστες εξελίξεις, όπου και σημειώνονται οι επόμενοι στόχοι για τους αθλητές της σφυροβολίας.Αναστασάκης και Φραντζεσκάκης.O Nτουσάκης με το ασημένιο μετάλλιο από το παγκόσμιο της Κένυας.

Αναλυτικά, σημειώνονται τα εξής:

Ολοκληρωτικά αλλαγμένο μοιάζει τα τελευταία 24ωρα το προπονητήριο ρίψεων, που χρησιμοποιούν οι σφυροβόλοι του Κωστή Παπαμαρκάκη, στα Χανιά.

Χάρη στις ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, το προπονητήτιο σφυροβολίας απέκτησε την μορφή που έπρεπε, γεγονός που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών και αθλητριών.

«O Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκος Καλογερής, συνέβαλε ώστε να καθαριστεί και να στρωθεί το προπονητήριο που κάνουμε την προετοιμασία μας, που πλέον έχει την μορφή προπονητηρίου και όχι χωραφιού. Παράλληλα φτιάχτηκε και ο κλωβός και η εγκατάσταση είναι όπως θα έπρεπε. Ευχαριστώ πολύ και την Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Χανίων για την βοήθεια που μας παρέχουν», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Χρήστο Φραντζεσκάκη, ο οποίος ήδη ξεκίνησε την προετοιμασία του για τις διοργανώσεις του 2022.

«Η περσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τον Χρήστο, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της είχε ενοχλήσεις στο γόνατο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην μπορέσει να κάνει προπόνηση όπως θέλαμε. Παράλληλα η ενόχληση που ένιωθε τον κράταγε πίσω στο ξεκίνημα της βολής και του δημιουργούσε αυτόματα κάποια προβλήματα στην τεχνική, τα οποία ευτυχώς δεν υιοθετήθηκαν. Επίσης η περσινή χρονιά είχε κι ένα άλλο έντονο χαρακτηριστικό, τους πολλούς αγώνες. Ο Χρήστος το καλοκαίρι έκανε 11 αγώνες και αυτό ήταν καινούριο για εκείνον. Τον περασμένο μήνα ανέβηκε στην Αθήνα όπου με τις οδηγίες του γιατρού της Ομοσπονδίας, Διονύση Χίσσα, ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης. Έτσι ξεκινήσαμε την προπόνηση δίχως να έχει ενοχλήσεις».

Ο Φραντζεσκάκης το καλοκαίρι έστειλε τη σφύρα στα 76,85 μ., κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, ενώ συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο αθλητής έχει θέσει υψηλούς στόχους και για το 2022, αφού θα επιδιώξει συμμετοχή και διάκριση, τόσο στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν, όσο και στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Την προετοιμασία τους για την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν και τα επόμενα μέλη της ομάδας του Παπαμαρκάκη, ανάμεσα σε αυτούς, ο “ασημένιος” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 Ορέστης Ντουσάκης, ο οποίος από φέτος θα ανήκει στην κατηγορία Κ23. Ο αθλητής έχει φτάσει το ατομικό του ρεκόρ στα 78,07 μ. (6κ.) , ενώ με την αντρική σφαίρα έχει πετύχει 68,44 μέτρα.

Με υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε την προετοιμασία της και η Αφροδίτη Τζατζιμάκη, που το καλοκαίρι θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του 2022. Η 17χρονη το 2021 έκλεισε τη χρονιά με βολή στα 66,47 μ. (3κ.) και 57,07 μ. με τη σφύρα των γυναικών (4κ.). Με τον Κωστή Παπαμαρκάκη γυμνάζεται και ο Ιβάν Μενγκλεμπέη, που είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια στα μετάλλια του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς