Τελευταία Νέα

Χανιά – Χωρίς καθηγητές μέχρι τον Νοέμβριο! – Φθάνουν τα 100 τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία

Τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου θα υφίστανται τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία των Χανίων, σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης.

Σημειώνεται πως όπως επισημάνθηκε τα κενά στα Χανιά φθάνουν τα 100 με συνέπεια να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες.

Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Χανίων και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους δήμους Κισσάμου και Κανδάνου Σέλινου με αφορμή τα προβλήματα σε σχολεία της περιοχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βασίλης Λιόντος είπε μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

  • Άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία (προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών συμπεριλαμβανόμενης και αυτής των σχολικών ετών 2018 – 2019 & 2019 – 2020).
  • Καμιά συγχώνευση- κατάργηση σχολείων και τμημάτων. Ανατροπή των Υ.Α. για τη συγκρότηση τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων ΕΠΑΛ, Ο.Π στα ΓΕΛ, ξενόγλωσσα τμήματα, μαθησιακές δυσκολίες/ΕΑΕ. Κατάργηση της ρύθμισης για ενδιάμεσο χαρακτηρισμό παρακολουθούντων στα ΕΠΑΛ.
  • Πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση με δεδομένα όλα τα εκπαιδευτικά κενά
  • Να δοθούν επιδόματα μετακίνησης, σίτισης και στέγασης
  • Επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου που ίσχυε έως το 2013.

Το πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία του δήμου Κανδάνου Σελίνου και του δήμου Κισσάμου, επισημάνθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Μπικάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Κισσάμου και επικεφαλή της Λαικής Συσπείρωσης κ. Γιώργο Φραγκιουδάκη.

Τονίσθηκε πως οι ελλείψεις στα σχολεία των περιοχών είναι μεγάλες, γεγονός που όπως είπε ο κ. Φραγγιουδάκης έχει οδηγήσει τους μαθητές των λυκείων σε κινητοποιήσεις καθώς οι ώρες που χάνονται κάθε εβδομάδα φθάνουν τις 165.

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Ενισχύονται με υλικοτεχνικό εξοπλισμό τα σχολεία του Ρεθύμνου

Συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου με τον απαραίτητο εξοπλισμό. …

Ρέθυμνο – “Ανοίγουν επικίνδυνοι δρόμοι για την εκπαίδευση των παιδιών μας”

«Εργάτη, κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize