Τελευταία Νέα

Χανιά – Από το «παράθυρο» 26 τρόφιμοι στο Δημοτικό Γηροκομείο – Τι καταγγέλλει για τον προηγούμενο πρόεδρο η παράταξη του Γιάννη Σαρρή

Για εισαγωγές από το “παράθυρο”, τροφίμων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων έκανε λόγο σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ του ιδρύματος κ. Χαράλαμπος Κουρούσης.

Η συγκεκριμένη καταγγελία σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο κ. Κουρούσης, αφορά πρακτική της προηγούμενη διοίκησης του ιδρύματος, και συγκεκριμένα του προέδρου του ΔΣ κ. Γιώργου Κουκλάκη, πριν ο τελευταίος αποχωρήσει από την θέση του μετά τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Κουρούσης είπε πως εισήχθησαν στο γηροκομείο 26 άτομα, χωρίς ουσιαστικά να τηρηθεί κάποια διαδικασία ή λίστα, η οποία προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό απλώς έγινε, με μόνο την απόφαση του προηγούμενου προέδρου.

Τονίσθηκε μάλιστα χαρακτηριστικά, πως δεν ελήφθη υπ όψιν κάποια σειρά, και ότι έγινε, έγινε χωρίς απόφαση από τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν τα νοσηλεία που δικαιούνται οι εισαχθέντες.

Έκανε γνωστό μάλιστα πως , το Γηροκομείο, εισπραττει νοσήλεια για ηλικιωμένους ασθενείς μέσω ΕΟΠΥΥ. Μέχρι δε πρότινος εισέπραττε και τροφεία και επειδή αυτό δεν ήταν νόμιμο η απόδειξη που δίδονταν στους ηλικιωμένους ήταν δίκην δωρεάς που είχε να κάνει με το 75% της σύνταξης τους.

Ο κ. Κουρούσης είπε πως το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε γνωστό μόλις χθες στη νέα διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου.

Τέλος σημείωσε οτι οι περισσότεροι σήμερα από τους τροφίμους του ιδρύματος είναι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Καταγγέλλουν τη δημιουργία ξενοδοχείου σε προστατευόμενη περιοχή

Για «έγκλημα σε βάρος του Χανιώτικου Λαού αλλά και σε βάρος του περιβάλλοντος», κάνει λόγο …

Ηράκλειο – Μητέρα κατήγγειλε τον γιο της και κόρη τον πατέρα της

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας απασχολούν τις τελευταίες ώρες τις αρχές Το δρόμο της δικαιοσύνης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize