Τελευταία Νέα

Χανιά – Απεργία πείνας – “Μόνο τα κορμιά μας διαθέτουμε”

Τι λέει στο Flashnews.gr Χανιώτης υγειονομικός που κάνει απεργία πείνας επειδή έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας.

Σε τελικό επίπεδο κινητοποιήσεων βρίσκονται υγειονομικοί που δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν και έχουν τεθεί σε αναστολή εδώ και περίπου 7 μήνες!

Την περασμένη Κυριακή (20/3) οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα και από το πρωί της περασμένης Δευτέρας (21/3), πέντε εξ αυτών, από όλη την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας έξω από το υπουργείο Υγείας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Μεταξύ αυτών των απεργών και ο Χανιώτης υγειονομικός στο νοσοκομείο Χανίων, Νίκος Τ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Flashnews.gr) που μας μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν λόγω της αναστολής στην οποία βρίσκονται και ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους.

“Είμαστε σε αναστολή 7 μηνες, χωρίς μισθό, χωρίς δικαιωμα εργασίας, χωρίς συντάξιμα χρόνια. Δεν έχουμε δικαίωμα να πάρουμε τα ρεπό μας και τις άδειες μας. Δεν δεχτήκαμε να κανουμε εμβόλιο. Δεν είμαστε αντιεμβολιαστές, είμαστε υπέρ των εμβολίων, απλά θεωρούμε το συγκεκριμένο για τον κορωνοϊό, πειραματικό. Από τις 4 Νοεμβρίου μάλιστα, έχουμε στήσει σκηνές έξω από το Νοσοκομείο Χανίων για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας”, αναφέρει ο κ. Νίκος στο Flashnews.

“Ο κομπος έχει φτάσει στο χτένι. Μας έχουν καταντήσει σκουπιδια, ενώ πριν μας χειροκροτούσανε ότι σώσαμε κόσμο. Από το καλοκαίρι και έπειτα, όποτε ελήφθησαν οι αποφάσεις περί αναστολής, έχουμε γίνει σκουπίδια”, συμπληρώνει.

Και συνεχίζει ο Χανιώτης υγειονομικός: “Όταν κάποιος κάνει παράπτωμα στο δημόσιο τίθεται σε αναστολή με μισό μισθό μεχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Σε εμάς δεν ισχύει αυτό και παράλληλα, τα έξοδα μας τρέχουν. Έχουμε φτάσει σε τέλμα!”.

“Μόνο τα κορμιά μας έχουμε να διαθέσουμε”

Πόσο θα συνεχίσουν οι 5 την απεργία πείνας; “Φτάσαμε στις έσχατες λύσεις. Όσο αντέξουμε θα κάνουμε απεργία. Μόνο τα κορμιά μας έχουμε πλέον να διαθέσουμε! Ούτως ή άλλως θα πεθαίναμε από την πείνα!”.

Τι ζητούν; “Ζητάμε να γυρίσουμε στην εργασία μας με 2 ράπιντ τεστ την εβδομάδα. Όπως συμβαίνει σε άλλα εργασιακά περιβάλλοντα. Να σταματήσει η καταστολή δικαιωμάτων μας”.

Οι πέντε απεργοί πείνας, όλοι υγειονομικοί από διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες, συμπληρώνουν την Δευτέρα 7 ημέρες απεργίας και σιτίζονται μόνο με υγρά.

Υπενθυμίζεται ότι τέλος Μαρτίου λήγει η προθεσμία που έχει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να κρατάει αυτούς τους εργαζομένους σε αναστολή ή αν θα τους οδηγήσει ακόμα και εκτός ΕΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς