Τελευταία Νέα

Χανιά – “Απαιτούν από παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση ενώ… δεν υπάρχει καν ίντερνετ στο χωριό τους!”

Απογοητευμένη από την οργάνωση και τον σχεδιασμό του συστήματος τηλεκπαίδευσης εμφανίστηκε η Φανή Μπουμπόναρη, διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου, σε επικοινωνία της στο Zarpa Radio 89.6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά.

Όπως επισήμανε, είναι πολλές οι παραλείψεις στην υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης, με την κυβέρνηση να αποτυγχάνει παρότι είχε 8 μήνες να σχεδιάσει μία λειτουργική φόρμα ώστε να συνεχίσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους:

«Ως εκπαιδευτικός μένω σε αυτό που ζητήσαμε εξ αρχής, τα παιδιά να έρχονται σε μικρά τμήματα εκ περιτροπής και μία ημέρα θα μπορούσε να γίνεται τηλεκπαίδευση, ώστε να είναι τουλάχιστον 3 μέρες στο σχολείο με το 50% της ύλης. Το υπουργείο τα γνώριζε αυτά από τον Μάρτιο, όμως βλέπουμε τάξεις με 25, ακόμα και 28 παιδιά. Τώρα αυτά τα παιδιά θα μείνουν στο σπίτι ή θα πάνε στον παππού και τη γιαγιά. Αυτούς όμως δεν θέλουν να προστατεύσουν;»

Η ίδια έχει τρία παιδιά, τα οποία αυτή τη στιγμή χρειάζονται τρεις υπολογιστές και πολύ καλή σύνδεση για να μπορούν τα παιδιά να συνδεθούν για τόσες ώρες χωρίς προβλήματα, κάτι που είναι αδύνατο μόνο και μόνο λόγω… γεωγραφικής θέσης και σήματος:

«Στα Ροδοπού πχ ο ΟΤΕ δεν έχει καν σταθερή γραμμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην περιφέρεια χρησιμοποιούν πια αποκλειστικά κινητά τηλέφωνα. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι μόνα τους στο σπίτι και έχουν ένα κινητό, των γονιών τους, για να κάνουν μάθημα.

Από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει έρθει τίποτα στα σχολεία. Επιπλέον, κάποιοι από τους αναπληρωτές καθηγητές που έρχονται για λίγο καιρό δεν έχουν σταθερές συνδέσεις για να διδάξουν από το σπίτι τους. Ακόμα κι αν έρθουν να κάνουν μάθημα από το σχολείο, η σύνδεση του ίντερνετ δεν μπορεί να αντέξει τόσες παράλληλες τηλεδιασκέψεις…»

Όσον αφορά τη αφορμή του κλεισίματος των σχολείων, που είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, η κα. Μπουμπόναρη ξεκαθάρισε οτι «ελάχιστα παιδιά μεταφέρονται από τους γονείς τους, αντίθετα παίρνουν λεωφορείο οπότε δεν υπάρχουν πολλές μετακινήσεις.»

Σχετικά με τα δωρεάν τάμπλετ, τόνισε οτι μερικά έχουν δοθεί από το Δήμο Πλατανιά, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας έχουν χορηγηθεί μόλις δύο τάμπλετ στη Γαύδο, πουθενά αλλού στα Χανιά.

zarpanews.gr

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Nέο κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό – Κρούσμα κορονοϊού σε κατάστημα της Lidl

Η ανακοίνωση της Lidl: «Η Lidl Ελλάς είναι προσηλωμένη στη διαφάνεια, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και …

Ηράκλειο – Ανησυχία μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό σε σχολείο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize