Χανιά – Αντί να τους πάρουν “με το καλό”… Συγκέντρωση για τα εμβόλια

Και στα Χανιά έγινε συγκέντρωση την Τετάρτη, ενάντια στον εμβολιασμό. Στην Αγορά, αργά το απόγευμα προς βράδυ μαζεύτηκαν αρκετές δεκάδες άνθρωποι. Δηλώσεις δεν έγιναν, ούτε και κρατούσαν πανό με συνθήματα. Στο τέλος έκαναν και μια “βόλτα” στο κέντρο και διαλύθηκαν ησύχως…

Έτσι, δεν μπορεί κανείς να πει με σαφήνεια αν όσοι μαζεύτηκαν αντιδρούσαν στους εμβολιασμούς γενικά ή μόνο στο υποχρεωτικό που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης.

Άλλο η άρνηση του εμβολίου με τα… νανοσωματίδια και άλλο η αντίδραση στο υποχρεωτικό του εμβολιασμού.

Το πρώτο είναι επιστημονικό ζήτημα. Το δεύτερο όμως είναι κοινωνικό και μάλιστα σε μια κοινωνία που επί δεκαετίες άκουγε πως είναι ελεύθερη και ότι ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του.

Και τώρα είπαν στον κόσμο πως όσοι δεν εμβολιάζονται είναι οι κακοί της υπόθεσης. Φυσικά είναι ελεύθεροι, απόλυτα ελεύθεροι, αλλά αν δεν κάνουν αυτό που θέλουμε, θα έχουν προβλήματα.

Και η κυβέρνηση αντί να τους πάρει με το καλό, άρχισε να “διχάζει” να “απειλεί” και να  “δωροδοκεί”…

Πως να μην έχεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά; Και πως να μην κοιτάζει στραβά ο ένας τον άλλον; Στην τελική, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αισθάνεται πολίτης β’ διαλογής.

Αντί να τον αντιμετωπίσουμε όμως ως κανονικό άνθρωπο, τον μειώνουμε και τον στρέφουμε εναντίον του διπλανού του, με προνόμια και “προνόμια”…

Και εκείνα τα ψωριάρικα 150 ευρώ, που το μόνο που έδειξαν ήταν πως δεν είναι ικανοί ούτε να μας εξαγοράσουν… όπως πρέπει.

Όπως και να ‘χει, φήμες λένε πως στο άμεσο μέλλον ετοιμάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση στα Χανιά, αν και δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία ακόμα.

Εκεί, όσοι ενδιαφέρονται να αποκομίσουν πολιτικό όφελος από όλο αυτό, θα μπορούν να μετρήσουν τα “κουκιά”.

Όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς