Τελευταία Νέα

Χανιά – Άφησαν το αυτοκίνητο στο σύστημα διατήρησης λωρίδας και τους έβγαλε στο αντίθετο ρεύμα!

Και μη χειρότερα με τις επιπόλαιες διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο της Κρήτης, αφού λίγο έλειψε αυτοκίνητο να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα από το μπέρδεμα λόγω των λανθασμένων γραμμών στο οδόστρωμα.

Θεωρητικά το σύστημα διατήρησης λωρίδας ή lane assist, παρακολουθεί διαρκώς την πορεία του αυτοκινήτου και σε περίπτωση που αναγνωρίσει ότι ξεφεύγει από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς τη θέληση του οδηγού διορθώνει το τιμόνι. Στην πράξη όμως στην Κρήτη… πολύ απέχουμε από το να μπορέσουμε να οδηγήσουμε ήσυχοι και με ασφάλεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αφού οι άναρχες γραμμές στο οδόστρωμα είναι συχνό φαινόμενο.

Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που συνέβη προ ημερών και αναφέρθηκε στην ομάδα SOS ΒΟΑΚ:

“Αυτοκίνητο με σύστημα διατήρησης λωρίδας, σε ένα σημείο από Χανιά προς Κίσσαμο λίγο μετά το κόμβο του Γαλατά στο δρόμο έχουν αφήσει ένα ωραίο κολλάζ από γραμμές… Το σύστημα διάβαζε τις γραμμές και μας πήγαινε προς το αντίθετο ρέμα… Σε περίπτωση ατυχήματος θα πουν πάλι για αδιευκρίνιστες συνθήκες…”.

Ευτυχώς, αν ο οδηγός θέλει να παρακάμψει τη διόρθωση που κάνει το αυτοκίνητο στην πορεία του, αρκεί να ασκήσει μεγαλύτερη δύναμη στο σύστημα διεύθυνσης κι έτσι γλίτωσαν από τα χειρότερα οι επιβαίνοντες.

Πραγματικά όμως, τι θα γινόταν αν δεν είχαν το νου τους στο δρόμο και στην εφιαλτική διαγράμμιση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς