Χανιά – 22 συνδέσεις από τον Απρίλιο με την Ryanair

Η στρατηγική «βλέποντας και κάνοντας» και οι νέες συνδέσεις για Ελλάδα το 2020

H εταιρία έχει μειώσει τις εκτιμήσεις για αύξηση της επιβατικής κίνησης για την επόμενη σεζόν έως τα τέλη Μαρτίου του 2021 από 157 εκατ. επιβάτες σε 156 εκατ

Δύο ακόμη νέες συνδέσεις στο δίκτυο εξωτερικού προσθέτει για τη θερινή σεζόν του 2020 η Ryanair στην Ελλάδα προσθέτοντας νέους προορισμούς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς την Αρμενία.

Παρόλ’ αυτά, η low cost αεροπορική προχωρά για το 2020 με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» όσον αφορά τον σχεδιασμό της συνολικά για την προσεχή θερινή σεζόν, έχοντας μάλιστα χαμηλώσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της ως προς την επιβατική κίνηση ανά την Ευρώπη αλλά και τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων στους προορισμούς όπου δραστηριοποιείται, λόγω των καθυστερήσεων παραδόσεων αεροσκαφών από την Boeing.

Συνολικά, η εταιρία έχει μειώσει τις εκτιμήσεις για αύξηση της επιβατικής κίνησης για την επόμενη σεζόν έως τα τέλη Μαρτίου του 2021 από 157 εκατ. επιβάτες σε 156 εκατ., ενώ βρίσκεται σε συνεννοήσεις με ευρωπαϊκά αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται προκειμένου να οριστικοποιήσει τις μειώσεις των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων.

Επισημαίνεται εδώ ότι η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσει από το Δεκέμβριο ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των βάσεών της στη Νυρεμβέργη και τη Στοκχόλμη για το καλοκαίρι του 2020, εξετάζοντας να περιορίσει τις χωρητικότητες στο επόμενο καλοκαίρι και σε άλλες βάσεις της.

Για την Ελλάδα, για την περίοδο που ξεκινά τον Απρίλιο του 2020 η εταιρεία διατηρεί επί του παρόντος την πρόβλεψη για 6,6 εκατ. επιβάτες από 6,3 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2019 ως προς την επιβατική κίνηση στη χώρα μας, ενώ μόλις χθές ανακοίνωσε την προσθήκη της Αρμενίας ως τον πιο καινούριο προορισμό για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020.

H Ryanair θα έχει δύο συνδέσεις από Αθήνα προς Γκιουμρί κι από Θεσσαλονίκη προς Ερεβάν, αρχής γενομένης από τον Μάιο, «στο πλαίσιο του επεκτεινόμενου θερινού της προγράμματος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρι η εταιρεία. Από την Ελλάδα η εταιρεία θα διαθέτει για την επόμενη σεζόν συνολικά 149 συνδέσεις, από συνολικά 13 ελληνικά αεροδρόμια, με πάνω από 15 καινούριες συνδέσεις.

Η απόφαση για επέκταση της Ryanair στην Αρμενία έρχεται ως αποτέλεσμα της «απόφασης της κυβέρνησης για απαλλαγή από τον Φόρο Αναχώρησης (Departure Tax) για νέες, φιλικές προς το περιβάλλον απευθείας πτήσεις που έχει υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των απευθείας δρομολογίων της ΕΕ προς την Αρμενία από 6 σε 16 σε μόλις ένα χρόνο», όπως αναφέρουν οι επιτελείς της.

Το θερινό πρόγραμμα για το 2020 στην Ελλάδα ενδεικτικά περιλαμβάνει από Αθήνα συνολικά 38 δρομολόγια με 5 νέες συνδέσεις σε Βαρκελώνη, Νυρεμβέργη, Μαδρίτη, Τουλούζη και πλέον και Γκιουμρί, από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει συνολικά 35 συνδέσεις, εκ των οποίων οι τέσσερις νέες σε Πράγα, Μπορντώ, Αμμάν και Ερεβάν, από Χανιά 22 συνδέσεις (1 νέα σε Μασσαλία), από Ρόδο 13 συνδέσεις με μία νέα προς Πράγα, από Κεφαλονιά 5 συνδέσεις με δύο νέες σε Μπολόνια και Φραγκφούρτη κ.α..

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Πλοίο Olympus – “Οι επιβάτες θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας μας”

SeaSpeed ferries Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ ισχύει γενική απαγόρευση απόπλου …

Εικόνα ντροπής σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη – O ένας πάνω στον άλλο οι επιβάτες

Μια απίστευτη εικόνα από λεωφορείο του ΟΑΣΘ κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας επιβάτες να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize