Τελευταία Νέα

Παραλήπτη στην Κρήτη είχαν 7.295 όπλα – Τα έκρυβαν σε βρεφικά είδη

Οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων μέσα σε συσκευασίες με συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη

Καρπούς απέφερε ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου όπου οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων σε … 7.295 τεμάχια.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν 20 περίστροφα – πιστόλια γκαζιού – αερίου, 3 αεροβόλα, 6.500 φυσίγγια των 9 mm αβολίδωτα κρότου λάμψης, 21 σπρέι πιπεριού, 2 συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, 3 μαχαίρια καθώς και διάφορα άλλα είδη τοξοβολίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κατά τον έλεγχο στα συνοδευτικά έγγραφα μεταφοράς που επεδείχθησαν, αναγράφονταν ως μεταφερόμενα είδη συμπληρώματα διατροφής και βρεφικά είδη. 

Κατά την ακτινοσκόπηση και ανάλυση της εικόνας του φορτηγού οχήματος δημιουργήθηκαν εύλογες υποψίες για την ύπαρξη όπλων εντός του χώρου φόρτωσής του με απόρροια τη διενέργεια φυσικού έλεγχου, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν ανάμεσα σε άλλα εμπορεύματα, τα προαναφερθέντα όπλα.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και για τον Έλληνα παραλήπτη των κατασχεθέντων εμπορευμάτων ζητήθηκε η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για τη σύλληψή του.

Σε βάρος των εμπλεκομένων υποβλήθηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο παραλήπτης είναι επιχειρηματίας του Ηρακλείου που δραστηριοποιείται στον τομέα της εμπορίας όπλων. Πρόκειται κυρίως για είδη οπλισμού αλλά και όπλα τα οποία ο άνδρας είχε παραγγείλει χωρίς όμως νόμιμη άδεια.

Από την Ασφάλεια τον αναζήτησαν αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν ούτε στο σπίτι ούτε στο κατάστημά του κι έτσι αναζητείται από τις αρχές

Δείτε επίσης!

Χανιά – Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθησαν (2) δύο άτομα για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, στα Χανιά Κατασχέθηκαν 33 …

Ρέθυμνο – 4 συλλήψεις σε μια μέρα – Δύο για κλοπές και δύο για όπλα – Την λήστεψαν δύο φορές πριν 4 μήνες, αλλά…

Εξιχνιάστηκαν δύο (2) υποθέσεις κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize