Τελευταία Νέα

Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»: Τιμώντας τους «Αφανείς» Πρωταγωνιστές

Έντονη συγκίνηση, συναισθήματα και στιγμές καθηλωτικές ήταν τα κυρίαρχα στιγμιότυπα από την τελετή  των Βραβείων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί.

Το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στο 2ο όροφο γέμισε από ανθρώπους που με την παρουσία τους τίμησαν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (10)

«Σήμερα γιορτάζουν δύο σπουδαίες ελληνικές λέξεις, η φιλανθρωπία  και ο εθελοντισμός», επισήμανε  ο πρόεδρος της Ένωσης, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής, Χρήστος Μπαρτσόκας, προλογίζοντας την έκτη τελετή απονομής βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και αποτυπώνοντας το ύφος και το ήθος της εκδήλωσης.

Το «έργο ζωής»

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (9)

Άνθρωποι με αυταπάρνηση του «εγώ» τους και με γνώμονα το «εμείς» τιμήθηκαν με το βραβείο έργο ζωής. Βραβείο που φέτος απονεμήθηκε στις κυρίες Μαρία Τσούτσου και Ροδούλα Σταθάκη.

Η Μαρία Τσούτσου, ιδρύτρια και επί 25 χρόνια Πρόεδρος του Εργαστηρίου για άτομα με νοητική υστέρηση «Παναγία Ελεούσα» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, τόνισε: «Το «Έργο ζωής» σημαίνει αδιαπραγμάτευτη δέσμευση του εαυτού σου για τον ιερό σκοπό και τις ηθικές αξίες που υπηρετείς. Χρειάζεται κινητοποίηση που εμπεριέχει πίστη, αλήθεια, συνέπεια, σεβασμό, ανιδιοτέλεια και πολλή δουλειά».

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (8)

Η Ροδούλα Σταθάκη, «ψυχή» της Εστίας «Άγιος Νικόλαος» για τη διαβίωση ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανέφερε ότι το ίδρυμα έκλεισε 25 χρόνια παρουσίας και εξήγησε ότι η προσπάθεια της ίδιας να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες ξεκίνησε μαζί με αξιόλογους συνεργάτες το 1986. Η κα. Σταθάκη έχει επιλέξει χωρίς προσωπικό κίνητρο, να προσφέρει στον τομέα της δια βίου υποστήριξης των Ελληνόπουλων με νοητική στέρηση και τάχθηκε στον σκοπό αυτόν αθόρυβα και με ανιδιοτέλεια.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (7)

Το «Μάθημα ζωής»

Η ζωή τους είναι άξια θαυμασμού και αυτό γιατί ξεπερνούν τα εμπόδια, διαπρέπουν και γίνονται παραδείγματα προς μίμηση.  Το βραβείο «Μάθημα ζωής», απονεμήθηκε στην κα. Λίλα Πατρόκλου και στον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Και οι δύο «τρέχουν» το δικό τους καθημερινό μαραθώνιο σε μια κοινωνία που τους τοποθετεί εμπόδια, αλλά στο DNA τους έχουν το μέταλλο του πρωταθλητή.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (6)

Η Λίλα Πατρόκλου, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αν και πάσχει από μία σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, μάχεται διαρκώς για την καλύτερη πρόσβαση επισκεπτών με αναπηρία στα μουσεία και για την εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας. «Τα παιδιά αποδέχονται την αναπηρία ως κάτι το φυσικό. Για εμένα ενδιαφέρον πάντα  έχουν τα παιδιά που στέκονται στην αναπηρία μου. Είναι τα παιδιά που έχουν πρόβλημα στο σπίτι, μπορεί να έχουν ένα αδερφάκι με αναπηρία, μπορεί να έχουν τον γονιό, μπορεί να είναι ένας πατέρας εξαρτημένος από το ποτό,  μια μαμά με κατάθλιψη ή μια γιαγιά με πι, εκεί τα παιδιά με ρωτάνε, θέλουν να ξέρουν κάτι παραπάνω», είπε στο μήνυμα της.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (5)

Από την πλευρά του ο  ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ιδρυτής του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας «i-living» και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση, παραλαμβάνοντας το βραβείο, επισήμανε: «Δεν νομίζω να έχω κάνει πολλά, γιατί απλά ζω και έχω αποφασίσει να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ». Ως άνθρωπος που βιώνει την αναπηρία (πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία) υπογράμμισε κατά την βράβευση του: «Είμαι άνθρωπος με αναπηρία γιατί η κοινωνία  με έχει κάνει άνθρωπο με αναπηρία. Η φύση προσέφερε σε μένα τη ζωή μου, η κοινωνία δεν μου προσέφερε. Η κοινωνία επέλεξε να διαχωρίσει σε άσπρο και μαύρο, στους ανθρώπους και στους άλλους. Θέλω, όμως, να είμαστε οι άνθρωποι και όχι οι άλλοι».

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (4)ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (3)ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (2)ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (11)

Χορηγοί, εθελοντές, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι τιμήθηκαν από το Μαζί για το Παιδί

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, εθελοντές και δημοσιογράφοι που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μεταξύ των τιμώμενων ήταν και οι καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας και Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα.Σία Κοσιώνη.

Ευχαριστούμε το «Δειπνοσοφιστήριον» το οποίο παρέθεσε δωρεάν cocktail για τους σκοπούς της εκδήλωσης

Αποκλειστικός Χορηγός της εκδήλωσης είναι η MYLAN Φαρμακευτική.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Με Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ανδρέα Ξανθό – Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την Παρασκευή 17 Ιουλίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 στις 20:30 …

Σητεία – Οι εθελοντές της καρέτα – καρέτα περιμένουν γεννητούρια

Όπως κάθε χρόνο επί σειρά ετών, έτσι και φέτος, χελώνες καρέτα -καρέτα επέλεξαν τις παραλίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize