Τελευταία Νέα

Το «μπαλάκι» στη Σύγκλητο για την ανάκληση της “επιτιμίας” Ρίχτερ

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασε η γενική συνέλευση του τμήματος πολιτικής επιστήμης για την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον Γερμανό ιστορικό, Χάινς Ρίχτερ, εμμένοντας στη θέση και την απόφαση που έλαβε πριν από ενάμιση χρόνο για ανάκληση του τίτλου. Η απόφαση θα επαναπροωθηθεί στην κοσμητεία της σχολής κοινωνικών επιστημών, ενώ διαφαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εν τέλει θα κληθεί η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης να λάβει την οριστική απόφαση. 

Ο χρόνος γύρισε πίσω στον Μάιο του 2016, οπότε και το τμήμα πολιτικής επιστήμης είχε αποφανθεί την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα από τον Γερμανό ιστορικό, Χάινς Ρίχτερ. Σήμερα στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου οι καθηγητές του τμήματος έλαβαν την ίδια ακριβώς απόφαση και μάλιστα ομόφωνα, στοιχειοθετώντας τον ίδιο σχεδόν φάκελο τεκμηρίωσης με τότε.

Η κοσμητεία της σχολής κοινωνικών επιστημών καλείται εκ νέου να αποφασίσει για το θέμα, χωρίς να έχει δεχθεί την περαιτέρω τεκμηρίωση που είχε ζητήσει με τους πανεπιστημιακούς του τμήματος πολιτικής επιστήμης να θεωρούν ότι δεν έχει μεταβληθεί κάτι, βάσει των υπομνημάτων που απέστειλε ο Χάινς Ρίχτερ.

Αυτό στο οποίο ευελπιστούν τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος πολιτικής επιστήμης, είναι να αποφανθεί γρηγορότερα αυτή τη φορά η κοσμητεία της σχολής κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ενδέχεται αυτή τη φορά το ζήτημα να φτάσει στη σύγκλητο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για την οριστική απόφαση ανάκλησης του τίτλου.

Δείτε επίσης!

Χανιά – Σε “κόκκινο συναγερμό” και ο Ναύσταθμος Κρήτης – Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες

Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στον Ναύσταθμο Κρήτης στα Χανιά, ενώ στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό κλήθηκε …

Ρέθυμνο – Συγχαρητήρια επιστολή Μαρίας Λιονή στον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Συγχαρητήρια επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης στο νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης   Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize