Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην ΕΡΤ1

Bαγγέλης Αποστόλου: “Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση στην Ε.Ε. για εισαγωγή ελαιολάδου από την Τυνησία” – βίντεο

Πρόκειται για συμπαιγνία και ψεύδονται όσοι λένε ότι συμφώνησα με την εισαγωγή ελαιολάδου από την Τυνησία ξεκαθάρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου το πρωί στην ΕΡΤ διαψεύδοντας έντονα τις ανακριβείς πληροφορίες για απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός αποσαφήνισε ότι υπάρχει πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορίου για να συζητηθεί στις 26 Ιανουαρίου του 2016 και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 1 Φεβρουαρίου του 2016. Σε όλες τις μέχρι σήμερα διαδικασίες η Ελλάδα βάζει τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς της.

Προειδοποίησε ότι στόχος όλων αυτών είναι να πέσει η τιμή του ελαιολάδου για τους παραγωγούς, ενώ δεσμεύτηκε ότι αν έρθει στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας η Ελλάδα μαζί και με τις άλλες χώρες που διαφωνούν όπως η Ισπανία, Πορτογαλία και η Ιταλία θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν κάτι τέτοιο. «Δεν θα συμφωνήσουμε» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην ΕΡΤ1
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στην ΕΡΤ1

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς