Τελευταία Νέα

Αυτό είναι το νέο εμπορικό σήμα και το σποτ των μακεδονικών προϊόντων

Μετά την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων από το ΣΕΒΕ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της συμφωνίας των Πρεσπών και τη στήριξη των επιχειρήσεων της Μακεδονίας

Το νέο συλλογικό εμπορικό σήμα των μακεδονικών προϊόντων, το οποίο θα αποτελεί τη «σφραγίδα» που θα τα συνοδεύει στις διεθνείς αγορές, παρουσίασε σήμερα ο ΣΕΒΕ σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία παρέστη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη” δήλωσε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης.

Κατά την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων από το ΣΕΒΕ
Κατά την παρουσίαση του εμπορικού σήματος των Μακεδονικών προϊόντων από το ΣΕΒΕ

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι “αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό”. Δήλωσε σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα δώσει μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

“Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον” προσέθεσε, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα και ευχόμενος να είναι τυχερό και καλοτάξιδο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η συνάντηση των επιτροπών των δύο χωρών για το ανοιχτό ακόμη ζήτημα των εμπορικών σημάτων. Για το ζήτημα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών πριν από δέκα ημέρες και μένει ο ορισμός ημερομηνίας. Με την πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ η ελληνική πλευρά επιδιώκει να προλάβει και να πιέσει για την επίλυση του θέματος με τα εμπορικά σήματα, το οποίο αναμφίβολα θα τεθεί και στη συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ σήμερα το απόγευμα.

Δείτε επίσης!

Δράσεις τουριστικής προβολής σε Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία

Σε δράσεις τουριστικής προβολής προβαίνουν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας …

Κίνδυνος από την ευδεμίδα για αμπελώνες σε Κρήτη και Μακεδονία

Διαπιστώσεις και οδηγίες σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες στην καλλιέργεια του αμπελιού στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize