Αυτά είναι! – Και η νεότερη δήμαρχος στην Ελλάδα και πήρε 100% των ψήφων!

Κάθε ρεκόρ έσπασε η Μαρία Κακαλή στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, η οποία ήταν η μοναδική υποψήφιος στο μικρό νησί του Βορείου Αιγαίου και συγκέντρωσε το 100% των ψήφων. 

Η Μαρία Κακαλή είναι η νεότερη σε ηλικία δήµαρχος στη χώρα και δεν είχε καµία αγωνία για τις εκλογές καθώς ήταν η μοναδική υποψήφια και έχει σίγουρη την επανεκλογή της στο «τιµόνι» του Δήµου Αγίου Ευστρατίου, όπου εξελέγη για πρώτη φορά το 2014, σε ηλικία 27 ετών.

Στα 32 της σήµερα και µητέρα δύο παιδιών, η Μαρία Κακαλή μιλώντας στο «Έθνος» λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση έκανε τον απολογισµό της πρώτης της θητείας και έβαλε τους στόχους της επόµενης.

Μίλησε για τη ζωή στο αποµονωµένο νησί των 250 κατοίκων και των µόλις δύο δηµοτικών υπαλλήλων, τις λύσεις που έδωσε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υγειονοµική κάλυψη του πληθυσµού, αλλά και την κερδισµένη µάχη µε δεκάδες εκατοµµύρια ακρίδες που έκαναν «επιδροµές» στα σπίτια το 2016 και το 2017.

Για τη δεύτερη θητεία της βάζει κεντρικό στόχο την αύξηση των επισκεπτών, που εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα θα βρίσκουν επισκέψιµα σηµεία ιστορικής µνήµης, σε ένα νησί που επί δεκαετίες αποτέλεσε τόπο εξορίας και µαρτυρίου.

«Σήµερα έχουµε δύο αγροτικούς γιατρούς και µία νοσηλεύτρια» ανέφερε η κυρία Κακαλή στο «Έθνος», προσθέτοντας πως συχνά υποδέχεται επικουρικά ιατρικά κλιµάκια διάφορων οργανώσεων. Στα ακτοπλοϊκά, ο επί 45 ηµέρες αποκλεισµός του Άη Στράτη το 2015 αποτελεί µια θλιβερή ανάµνηση του παρελθόντος. «Σήµερα έχουµε σύνδεση µε Λαύριο και Καβάλα τρεις φορές την εβδοµάδα τον χειµώνα και τέσσερις το καλοκαίρι, καθώς και καθηµερινή τοπική σύνδεση µε τη Λήµνο. ∆εν µας αρκεί, στόχος µας είναι η σύνδεση µε την έδρα της Περιφέρειας, τη Μυτιλήνη και τα υπόλοιπα νησιά» επισηµαίνει. Το 2016 το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω «κατάληψής» του από εκατοµµύρια ακρίδες. «Σάρωναν τα πάντα στο πέρασµά τους. Οχι µόνο απειλούσαν την πρωτογενή παραγωγή, δηλαδή την κτηνοτροφία, αλλά εισέβαλαν και στον οικισµό. ∆εν µπορούσαµε να βγούµε από τα σπίτια µας» θυµάται.

Ο νεότερος δήμαρχος στην Ελλάδα.Κωνσταντίνος Ρεβύνθης.

Για τους λάτρεις των στατιστικών και όχι μόνο.
Σκεπτόμενος ποιος μπορεί να είναι ο νεότερος Δήμαρχος σε ηλικία για το 2019 στην Ελλάδα,το μυαλό μου έτρεξε κατευθείαν στον φίλο μου Κωνσταντίνο Ρεβύνθη.
Γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου 1991 γίνεται σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2019) 28 ετών.Ίσως ο νεότερος Δήμαρχος Σερίφου,σίγουρα όμως για αυτή την 4ετία ο νεότερος σε όλη την Ελλάδα.
Να σημειωθεί πως το ρεκόρ κατέχει η κ.Μαρία Κακαλή (ήταν 27 το 2014 και τώρα στα 32 της κάνει την 2η θητεία της.
Ο Κωνσταντίνος Ρεβύνθης,άτομο υπεύθυνο,με όραμα και καλή ψυχή,λαμβάνει την σκυτάλη από τον επίσης νέο πρώην δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη.
Οι Σερφιώτες για ακόμα μια φορά έβαλαν στο τιμόνι έναν νεαρό καπετάνιο και αποδεικνύουν πως εμπιστεύονται την νέα γενιά.Το έργο του δύσκολο,αλλά ευχόμαι και πιστεύω πως θα ανταπεξέλθει των υποχρεώσεων του.
Καλή δύναμη,καλή θητεία Δήμαρχε,και ένεκα της ημέρας πολύχρονος!!!
Έρευνα,φωτογραφία,κείμενο Χρυσοβαλάντης Δημήτριος Αχλάδης.

Δείτε επίσης!

Έβρος – Ο δήμαρχος Ορεστιάδας ζητά τη διακοπή συγκέντρωσης τροφίμων για τους ένστολους

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους πολίτες για την τεράστια συμπαράστασή τους και ανέφερε ότι έχουν συγκεντρωθεί ήδη …

Δικαστικές διώξεις κατά των νησιωτών προανήγγειλε η κυβέρνηση

Δικαστικές διώξεις κατά των νησιωτών προαναγγέλλει η κυβέρνηση καθώς το κλίμα είναι βαρύ και στις …

Ένα σχόλιο

  1. Χρυσοβαλάντης Δημήτριος Αχλάδης

    http://chrisovalandis.blogspot.com/2019/09/blog-post_11.html?m=1 αυτός είναι ο νεότερος δήμαρχος για το 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize