Τελευταία Νέα

Αυστραλία – Συγκινητικό βίντεο με τη διάσωση μικρού κοάλα από τη φωτιά

Τη δραματική διάσωση ενός μικρού κοάλα στη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, που πλήττεται από πυρκαγιές εδώ και μήνες, δείχνει ένα συγκλονιστικό βίντεο, που κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες.

Το μικρό κοάλα διακρίνεται να διασχίζει τον δρόμο και να πηγαίνει στο δάσος, το οποίο όμως καίγεται.

Μια γυναίκα βλέποντας το ζώο να κινδυνεύει, αψηφά τους καπνούς και τρέχει για να το σώσει, το παίρνει στην αγκαλιά της και το τυλίγει με το πουκάμισό της. Στη συνέχεια του δίνει νερό και του βρέχει τα καμένα ποδαράκια του για να το ανακουφίσει, ενώ αυτό ακούγεται να κλαίει από τον φόβο και τον πόνο.

Το κοάλα οδηγήθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης για Κοάλα στο Πορτ Μάκαρι όπου το περιέθαλψαν, αλλά σύμφωνα με το CNN εξακολουθεί να βρίσκεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση».

Μόνο στην περιοχή του Πορτ Μάκαρι, οι ειδικοί θεωρούν ότι περισσότερα από 350 κοάλα χάθηκαν στην πυρκαγιά,από τα οποία κάποια κάηκαν ζωντανά.

Τα κοάλα αυτά, να σημειωθεί, έχουν ξεχωριστή σημασία διότι είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο.

«Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός» έχει πει χαρακτηριστικά  η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για Κοάλα.

Δείτε επίσης!

Φωτιά στην Ανάβυσσο – Συγκλονιστικές φωτογραφίες – Η ηρωίδα που έδωσε μάχη με τις φλόγες

Ποια είναι η γυναίκα με το αποφασιστικό βλέμμα που αιχμαλώτισε ο φωτογραφικός φακός; – Ανησυχία για …

Έκαψαν τη Μόρια για να μην γίνει κλειστό κέντρο – Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Τους «εσωτερικούς» μοχλευτές-καθοδηγητές της έντασης και στη συνέχεια των οργανωμένων εμπρησμών που προκάλεσαν την καταστροφή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize