Τελευταία Νέα

Ατσιπόπουλο – Κυριακή των Βαΐων με τον Μητροπολίτη Πρόδρομο

Στο Ατσιπόπουλο εόρτασε την Είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων.

Τον Σεβασμιώτατο και την αξιότιμη συνοδεία του υποδέχθηκε στο Ατσιπόπουλο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τον επικεφαλής, Προϊστάμενο και Πρόεδρο της Ενορίας, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, τον εφημέριο, πατέρα Μιχαήλ Μυστράκη και τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, κυρίους Νικόλαο Ροδινό, Στυλιανό Δημητρακάκη, Ευάγγελο Γ. Βερνάδο και Αντώνιο Βογιατζιδάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, κκ Πρόδρομος, ευλόγησε τα βαγιά των φοινίκων, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο με μεστότητα και συνάμα απλότητα, αναδεικνύοντας την σημασία της μεγάλης εορτής. Έπειτα προέστη της Λιτανείας που πραγματοποιήθηκε όπως επιτάσσει το παλαιό έθος της Ενορίας Ατσιποπούλου, ευλογώντας την ενορία μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αιδ. Πρωτ. Εμμανουήλ Γιαννούλης, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο ευχόμενος θεοφιλή ποιμαντορία στην εκκλησία των Ρεθυμνίων και σε ανάμνηση της πρώτης επισκέψεώς του Σεβασμιωτάτου στο Ατσιπόπουλο, του προσέφερε, εκ μέρους της ενορίας, ένα αρχιερατικό εγκόλπιο.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία έδωσαν το παρόν οι άρχοντες του τόπου μας· η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ατσιποπούλου, κ. Αλέξανδρος Παπαλεξάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου, κ. Μιχάλης Σπιθουράκης καθώς και πλήθος πιστών. Στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Βαϊοφόρου απέδωσαν τιμές νέοι και νέες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιποπούλου και του Λαογραφικού Ομίλου Κρήτης «Νικηφόρος Φωκάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς