Τελευταία Νέα

Αρνίσια ποδαράκια αυγολέμονο από την Άννα Τσουντάνη στο Ρέθυμνο!

Μια παραδοσιακή συνταγή αποκλειστικά για τους πολύ μερακλήδες, είναι τα αρνίσια ποδαράκια και η κοιλιά με αυγολέμονο.

Ιδιαίτερη γεύση για όσους αγαπούν την παράδοση, από τα χεράκια της Άννας Τσουντάνη που κυριολεκτικά δημιούργησε!

Η Άννα Τσουντάνη μοιράζεται αυτή τη συνταγή με τους αναγνώστες της CreteDoc και μας εύχεται μια όμορφη Κυριακή!

Υλικά

1 κιλό έντερα αρνίσια καθαρισμένα
1 κοιλιά αρνιού καθαρισμένη
4 ποδαράκια καθαρισμένα που τα έχουμε κάψει
αλάτι
για το αυγολέμονο…
2 αυγά
χυμός φρέσκος από 2 λεμόνια
αλάτι
και ζωμό από το φαγητό μας
Προετοιμασία
Πρώτα καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τα έντερα και την κοιλιά  (μπορούμε να πούμε στον χασάπη της γειτονιά μας να μας τα καθαρίσει στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το κάνουμε εμείς)
Για την κοιλιά: την πλένουμε και την τρίβουμε πολύ καλά σε χλιαρό νερό μέχρι να ασπρίσει το χρώμα της και ύστερα την κόβουμε σε κομμάτια.
Για τα έντερα: τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και με την βοήθεια ενός λεπτού ξύλου τοποθετούμε εσωτερικά του κάθε εντέρου με τη βρύση ανοιχτή να τρέχει νερό για να ξεπλένουμε ταυτόχρονα. Όταν τελειώσουμε την διαδικασία τα ξεπλένουμε με πολύ λεμόνι και τα τρίβουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
Για τα ποδαράκια: τα ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και αρχίζουμε με την βοήθεια ενός γκαζιού με αναμμένη φωτιά να τα καίμε για να φύγουν όλες οι τρίχες που έχουν. Τέλος, τα ξεπλένουμε και είναι έτοιμα.
Τυλίγουμε τα ποδαράκια με τα έντερα μέχρι να καλυφθεί τελείως το πόδι. Το ίδιο κάνουμε και με την κοιλιά, ενώ την έχουμε ήδη κόψει σε κομμάτια, παίρνουμε κάθε κομμάτι και το τυλίγουμε με έντερα έως ότου καλύψουν όλο το κομμάτι.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό θα βράσουμε τα κομμάτια της κοιλιάς και τα ποδαράκια έως ότου πάρουν 2 με 3 βράσεις. Εν τω μεταξύ παρακολουθούμε τη διαδικασία, ώστε να ξαφρίζουμε το νερό από πάνω. Έπειτα, τοποθετούμε το περιεχόμενο σε ένα σουρωτήρι και γεμίζουμε ξανά με νερό την κατσαρόλα για να κάνουμε ξανά αυτή τη διαδικασία άλλη μια φορά.
Στην 3η πλέον φορά δεν θα σουρώσουμε πάλι το περιεχόμενο της κατσαρόλας, διότι θα το αφήσουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και θα προσθέσουμε αλάτι.
Όταν είναι έτοιμο, μετά από 2 με 3 βράσεις πάλι, θα κλείσουμε το μάτι της κουζίνας και θα ξεκινήσουμε να ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ θα χτυπήσουμε τα αυγά, το λεμόνι και το αλάτι και έπειτα θα προσθέσουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας προσεχτικά να μην μας κόψει.
Τέλος θα πάρουμε το μπολ με το αυγολέμονο και θα το ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα με το φαγητό. Το ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας που έχουμε ήδη κλείσει περίπου 5 λεπτά.
Πλέον είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.