Τελευταία Νέα

Αποτελεί το αρχαιότερο μέσο που χρησιμοποιήθηκε για ανακούφιση του πόνου – Οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ στο Ρέθυμνο μάς δείχνουν τι!

Ξεκίνησε η πολυήμερη έκθεση του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου με καταρτιζόμενους τμημάτων που παρουσιάζουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητες από τις σπουδές τους στο ΔΙΕΚ. Επισκέφτηκα το τμήμα Βοηθών Φυσικοθεραπείας, στο σπίτι του πολιτισμού στην αίθουσα θεάτρου και παρακολούθησα μια παρουσίαση Ιπποκρατικής και Σουηδικής μάλαξης από τους καταρτιζόμενους του τμήματος.

Η τέχνη της μάλαξης σε μια συνάντηση του χθες με το σήμερα, αφού όλες οι εκδηλώσεις του ΔΙΕΚ βασίζονται σε «ένα ταξίδι στο χρόνο» που μας ταξιδεύει σε όλες τις ειδικότητες μέσα από την ιστορία τους. Μέσα σε μια ατμοσφαιρική σκηνή με αναμμένα κεριά και απαλή μουσική το κοινό απόλαυσε τεχνικές που μπορούν να ηρεμήσουν, να χαλαρώσουν αλλά και να θεραπεύσουν τον οποιονδήποτε.

Υπεύθυνες εκπαιδεύτριες του τμήματος είναι οι Ελένη Στάμου, Χρυσούλα Φοβάκη, Μαρίνα Ροδιτάκη, ενώ πολύτιμες πληροφορίες για την Ιπποκρατική μάλαξη δόθηκαν από τον βοηθό φυσικοθεραπείας Χρήστο Τρουλλινό. Όλοι οι καταρτιζόμενοι του τμήματος βοηθών φυσικοθεραπείας συμμετείχαν στην επίδειξη και έδειξαν στο κοινό τα θετικά αποτελέσματα που φέρνει η μάλαξη στη μείωση του πόνου και σε διάφορες διαταραχές, τόσο σωματικές όσο και ψυχικές ή και συναισθηματικές.

Σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη ότι αποτελεί το αρχαιότερο μέσο που χρησιμοποιήθηκε για την ανακούφιση του πόνου. Τα ευεργετικά αποτελέσματα αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και αυτός είναι ο λόγος που οι καταρτιζόμενοι επέλεξαν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο ΔΙΕΚ – Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το έτος 2019 – 2020

Βασική προτεραιότητα της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί: η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή …

Ρέθυμνο – ΔΙΕΚ – Η ακαδημαϊκή περίοδος ολοκληρώνεται και ξεκινά η ψηφοφορία για την επόμενη!

Κατάμεστο το Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο από εκπαιδευτές και δυνητικούς καταρτιζόμενους και τελειόφοιτους του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize