Τελευταία Νέα

“Απώλεια περίπου 88 εκ. ευρώ υπέστησαν οι παραγωγοί κατά τη διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων”

Τις περικοπές που υπέστησαν οι παραγωγοί κατά τη διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων για τη φετινή χρονιά κλήθηκε να σχολιάσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης. Με δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης επιρρίπτει ουσιαστικές ευθύνες στην Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Ε. Αποστόλου, τόσο για τη μείωση κατά 8.5 % των κοινοτικών ενισχύσεων, καθώς και για τη σταθερή αδυναμία επίλυσης των ουσιαστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

«Η πληρωμή της προκαταβολής των κοινοτικών επιδοτήσεων του έτους 2017 υπήρξε άλλο ένα ουσιαστικό δείγμα της κυβερνητικής προχειρότητας αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα. Μετά τη δραματική αύξηση φόρων και εισφορών, τη διαπιστωμένη κυβερνητική ανεπάρκεια στην αποτελεσματική απορρόφηση κοινοτικών πόρων για τον αγροτικό τομέα, την παταγώδη αποτυχία με την εμπλοκή του προγράμματος της βιολογικής κτηνοτροφίας και τη δραματική μείωση του ύψους της κρατικής χρηματοδότησης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας,  η κυβέρνηση συνεχίζει να οδηγεί τους παραγωγούς σε αδιέξοδο.

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μιλούσε για καταβολή του 70% των ενισχύσεων στους παραγωγούς, καταβλήθηκε μόλις το 58,8% της βασικής ενίσχυσης. Αντί για 790.471.500 ευρώ καταβλήθηκαν 701.915.912,39, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια περίπου 88 εκ. ευρώ.

Χωρίς καμία ενημέρωση, οι παραγωγοί είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους έως και 8,5% λιγότερα χρήματα από αυτά που περίμεναν. Οι υψηλές παρακρατήσεις στην πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης λόγω οφειλών των αγροτών προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες, αλλά και οι οριζόντιες μειώσεις οδηγούν τους παραγωγούς σε αδιέξοδο, την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει! Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι η πολιτική τους έχει οδηγήσει στη δραματική αύξηση του λειτουργικού κόστους των αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης και η σταθερή κυβερνητική αδυναμία ως προς την επίλυση των ουσιαστικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος αποτελεί δυστυχώς μια σκληρή πραγματικότητα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιβεβλημένο ένα σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τον Πρωτογενή τομέα.

 

Δείτε επίσης!

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Ορίστηκαν τα τέλη και οι εξαιρέσεις καταβολής λειτουργίας Υδατοδρομίου

Το ύψος των τελών υδατοδρομίου και τις εξαιρέσεις καταβολής του υπέρ της εξυπηρέτησης της νησιωτικής …

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – Τον Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών – Έρχονται εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize