Τελευταία Νέα

Απόλαυσαν την ανοιξιάτικη παρένθεση μέσα στο χειμώνα! – Ρέθυμνο με βόλτες, παιχνίδια, άθληση και κολύμπι… “Γεναριάτικα!”

Στη λίστα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες για την εποχή βρέθηκε η Κρήτη την περίοδο των εορτών έως τις αρχές του νέου έτους! Στο Ρέθυμνο απόλαυσαν κάτοικοι και επισκέπτες παιχνίδια, βόλτες και ειδυλλιακές στιγμές δίπλα στη θάλασσα με άκρως ευχάριστο κλίμα. Για τους πολύ τολμηρούς ο καιρός φάνηκε ιδανικός για να… “δοκιμάσουν” ακόμη και τα νερά και να εξασκηθούν στο κολύμπι και μάλιστα για αρκετή ώρα, δεδομένης και της εποχής. Κάποιοι άλλοι παρέμειναν πιστοί στις αθλητικές δραστηριότητες που συνηθίζουν να έχουν, όταν τους το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, όπως τρέξιμο στην παραλία και ρακέτες.

Η Κρήτη διαθέτει ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο με σχεδόν 300 ημέρες ηλιοφάνειας όλο το χρόνο. Μάλιστα, θεωρείται ως ένα από τα ηπιότερα και πιο υγιή της Ευρώπης. Ένας παράγοντας ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος είναι η θάλασσα που περιβάλλει το νησί μας και περιορίζει την ένταση του ήλιου κατά το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να έχει ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και πολύ ήπιους χειμώνες. Κάτι που δεν ζηλεύουν και τόσο, ίσως μόνο η Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, περιοχές της Αυστραλίας και της Αργεντινής, όπως και της Νότιας Αφρικής και περιοχές της Μεσογείου.

Παρ΄ όλα αυτά, οι τωρινές καιρικές συνθήκες έχουν εξελιχθεί σε αρκετά θερμές για την εποχή, μάλιστα χωρίς να έχει έρθει ακόμη το δεκαπενθήμερο των Αλκυονίδων ημερών με τη συνεχή τους ηλιοφάνεια στην καρδιά του χειμώνα.

Φυσικά κανένας δε φαίνεται να παραπονιέται, ίσως λίγο οι αγρότες. Ίσα ίσα όμως, όσοι παρέμειναν στην πόλη και δεν απουσίαζαν λόγω των ημερών, άδραξαν την ευκαιρία και ευχαριστήθηκαν την καλοκαιρία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς